Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo mlete mandeljne, moko s sodo bikarbono in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na več delov. Pustimo počivat na hladnem 15 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in na njej razvaljamo prvi del testa na debelino 3 mm.
Izrezujemo z modeli za smejoče piškote .
Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se testo lažje loči od modela.
Odlagamo na peki papir ali uporabimo silikonsko podlogo za peko .
Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Namig: Če je testo lepljivo, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.
Piškote namažemo z marelično marmelado in sestavimo ter in posujemo s sladkorjem v prahu.
Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo mlete mandeljne, moko s sodo bikarbono in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na več delov. Pustimo počivat na hladnem 15 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in na njej razvaljamo prvi del testa na debelino 3 mm.
Izrezujemo z modeli za smejoče piškote .
Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se testo lažje loči od modela.
Odlagamo na peki papir ali uporabimo silikonsko podlogo za peko .
Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Namig: Če je testo lepljivo, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.
Piškote namažemo z marelično marmelado in sestavimo ter in posujemo s sladkorjem v prahu.
Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.