Mesni žepki

Deli objavo:
  • 180
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    180
    Delitev

Mesni zepki

Količina4 Porcije
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

za 4 osebe
Testo
 300 g gladke moke T500
 1 jajce
 1 čajna žlička belega olja
Nadev
 400 g goveje mleto meso
 3 jedilne žlice olivnega olja
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 jajce
 sol po okusu
 poper po okusu
 mlet luštrek po okusu
Ostalo
 2 l vode
 1 ščep soli

Postopek

1

Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko med gnetenjem. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.

1 zgnetemo testo

Nadev
2

Olju dodamo praženo čebulo, premešamo in dodamo mleto meso. Dušimo 10 minut in dodamo vse začimbe in z mešanjem dušimo še dodatnih 10 minut.

Ohladimo. Dodamo jajce temeljito premešamo.

2 nadev

3

Delovno površino potrosimo z ostro moko in testo tanko razvaljamo. Razrežemo na trake. Oblikujemo večje kvadrate in na vsak kvadrat testa dodamo eno čajno žličke pripravljene zmesi iz mletega mesa.

5 oblikujemo1

4

Prepognemo in ob straneh stisnemo z vilicami.

5 oblikujemo

5

Kuhamo v slanem kropu. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Odcedimo.

8 odcedimo

6

Prelijemo s pripravljeno omako in narahlo premešamo ter serviramo.

Namig: Mesnim žepkom se odlično poda rdeča pesa v vinskem kisu.

10 premesamo z nadevom

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
Testo
 300 g gladke moke T500
 1 jajce
 1 čajna žlička belega olja
Nadev
 400 g goveje mleto meso
 3 jedilne žlice olivnega olja
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 jajce
 sol po okusu
 poper po okusu
 mlet luštrek po okusu
Ostalo
 2 l vode
 1 ščep soli

Postopek

1

Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko med gnetenjem. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.

1 zgnetemo testo

Nadev
2

Olju dodamo praženo čebulo, premešamo in dodamo mleto meso. Dušimo 10 minut in dodamo vse začimbe in z mešanjem dušimo še dodatnih 10 minut.

Ohladimo. Dodamo jajce temeljito premešamo.

2 nadev

3

Delovno površino potrosimo z ostro moko in testo tanko razvaljamo. Razrežemo na trake. Oblikujemo večje kvadrate in na vsak kvadrat testa dodamo eno čajno žličke pripravljene zmesi iz mletega mesa.

5 oblikujemo1

4

Prepognemo in ob straneh stisnemo z vilicami.

5 oblikujemo

5

Kuhamo v slanem kropu. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Odcedimo.

8 odcedimo

6

Prelijemo s pripravljeno omako in narahlo premešamo ter serviramo.

Namig: Mesnim žepkom se odlično poda rdeča pesa v vinskem kisu.

10 premesamo z nadevom

Mesni žepki

Deli objavo:
  • 180
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    180
    Delitev