
Sestavine
Postopek
Zmehčano maslo in kislo smetano gladko zmešamo. Primešamo moko s pecilnim praškom in pomarančno lupino. Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo.
Marmeladi dodamo piškotne drobtine in zmešamo v gladko zmes.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo testo. Izrezujemo z okroglim modelom večje velikosti. Na sredino dodamo 1/2 čajne žličke marmeladnega nadeva.
Namig: Uporabimo večje modele, tako nam marmelada ne bo stekla iz piškota.
Prepognemo in z vilicami do konca stisnemo.
Odlagamo na pekač. Uporabimo univerzalno podlogo za peko.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo piškoti lepo zlato barvo.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Povaljamo ali posujemo s sladkorjem v prahu.
Odlagamo v večjo posodo in pustimo na sobni temperaturi še 15 minut. Hranimo v kovinski škatli na hladnem.
Sestavine
Postopek
Zmehčano maslo in kislo smetano gladko zmešamo. Primešamo moko s pecilnim praškom in pomarančno lupino. Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo.
Marmeladi dodamo piškotne drobtine in zmešamo v gladko zmes.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo testo. Izrezujemo z okroglim modelom večje velikosti. Na sredino dodamo 1/2 čajne žličke marmeladnega nadeva.
Namig: Uporabimo večje modele, tako nam marmelada ne bo stekla iz piškota.
Prepognemo in z vilicami do konca stisnemo.
Odlagamo na pekač. Uporabimo univerzalno podlogo za peko.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo piškoti lepo zlato barvo.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Povaljamo ali posujemo s sladkorjem v prahu.
Odlagamo v večjo posodo in pustimo na sobni temperaturi še 15 minut. Hranimo v kovinski škatli na hladnem.