Linške oči

Deli objavo:
  • 462
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    462
    Delitev

Linske oci

Količina1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas3 h

Sestavine

Testo
 750 g gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 4 g sode bikarbone ali noževa konica pecilnega praška
 2 jajci
 2 vanilijeva sladkorja
 2 bio limoni - samo lupina
 1 ščep soli
Nadev
 sladkor za posip

Postopek

1

Sladkor v prahu in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes.

3.penasto zmešamo oba sladkorja z jajci

2

Dodamo nastrgano limonino lupino, moko, sodo bikarbono ter zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in damo počivat v hladilnik 1 uro.

4 zgnetemo razdelimo

3

Testo vzamemo iz hladilnika, pregnetemo in razdelimo na tri dele. Na pomokani površini z ostro moko ga razvaljamo na debelino 3 mm. Piškote izrežemo z modelom linških oči. Pečemo na pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem na 200 stopinj ca. 15 minut. Odvisno od vaše pečice. Pečenje kontroliramo.

2 izrezemo

4

Pečene ohladimo, namažemo z marelično marmelado in sestavimo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.

3 pecene sestavimo

Sestavine

Testo
 750 g gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 4 g sode bikarbone ali noževa konica pecilnega praška
 2 jajci
 2 vanilijeva sladkorja
 2 bio limoni - samo lupina
 1 ščep soli
Nadev
 sladkor za posip

Postopek

1

Sladkor v prahu in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes.

3.penasto zmešamo oba sladkorja z jajci

2

Dodamo nastrgano limonino lupino, moko, sodo bikarbono ter zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in damo počivat v hladilnik 1 uro.

4 zgnetemo razdelimo

3

Testo vzamemo iz hladilnika, pregnetemo in razdelimo na tri dele. Na pomokani površini z ostro moko ga razvaljamo na debelino 3 mm. Piškote izrežemo z modelom linških oči. Pečemo na pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem na 200 stopinj ca. 15 minut. Odvisno od vaše pečice. Pečenje kontroliramo.

2 izrezemo

4

Pečene ohladimo, namažemo z marelično marmelado in sestavimo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.

3 pecene sestavimo

Linške oči
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 462
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    462
    Delitev