Smejoči masleni piškoti

Deli objavo:

Smejoci piskoti
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h

Sestavine

za ca. 25 piškotov
Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 120 g mletih mandeljnov
 5 jajc
 3 vanilijeve sladkorje
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 limona - lupina
Nadev in posip
 marmelada po želji
 sladkor v prahu

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete mandeljne, moko s sodo bikarbono in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.

2

Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testa ne dajemo v hladilnik. Razvajamo na debelino 4 mm in izrezujemo z modeli ter polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

3

Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Odvisno od pečice. Pečene ohladimo, namažemo z marmelado in sestavimo, posujemo s sladkorjem v prahu. Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.

Namig: Če je testo pacato, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.

Kategorija

Sestavine

za ca. 25 piškotov
Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 120 g mletih mandeljnov
 5 jajc
 3 vanilijeve sladkorje
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 limona - lupina
Nadev in posip
 marmelada po želji
 sladkor v prahu

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete mandeljne, moko s sodo bikarbono in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.

2

Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testa ne dajemo v hladilnik. Razvajamo na debelino 4 mm in izrezujemo z modeli ter polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

3

Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Odvisno od pečice. Pečene ohladimo, namažemo z marmelado in sestavimo, posujemo s sladkorjem v prahu. Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.

Namig: Če je testo pacato, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.

Smejoči masleni piškoti

Deli objavo: