Smejoči masleni piškoti

Deli objavo:
  • 959
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    960
    Delitev

Smejoci piskoti

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas3 h

Sestavine

Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 120 g mletih mandeljnov
 5 jajc
 3 vanilijeve sladkorje
 1 pecilni prašek
 1 limona - lupina
Nadev in posip
 marmelada po želji
 sladkor v prahu

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete mandeljne, moko s pecilnim praškom in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.

2

Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testa ne dajemo v hladilnik. Razvajamo na debelino 4 mm in izrezujemo z modeli ter polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

3

Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Odvisno od pečice. Pečene ohladimo, namažemo z marmelado in sestavimo, posujemo s sladkorjem v prahu. Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.

Namig: Če je testo pacato, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.

Kategorija

Sestavine

Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 g masla sobne temperature
 280 g sladkorja v prahu
 120 g mletih mandeljnov
 5 jajc
 3 vanilijeve sladkorje
 1 pecilni prašek
 1 limona - lupina
Nadev in posip
 marmelada po želji
 sladkor v prahu

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete mandeljne, moko s pecilnim praškom in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.

2

Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testa ne dajemo v hladilnik. Razvajamo na debelino 4 mm in izrezujemo z modeli ter polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

3

Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Odvisno od pečice. Pečene ohladimo, namažemo z marmelado in sestavimo, posujemo s sladkorjem v prahu. Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.

Namig: Če je testo pacato, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.

Smejoči masleni piškoti

Deli objavo:
  • 959
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    960
    Delitev