
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete mandeljne, moko s pecilnim praškom in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.
Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testa ne dajemo v hladilnik. Razvajamo na debelino 4 mm in izrezujemo z modeli ter polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Odvisno od pečice. Pečene ohladimo, namažemo z marmelado in sestavimo, posujemo s sladkorjem v prahu. Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.
Namig: Če je testo pacato, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo mlete mandeljne, moko s pecilnim praškom in nastrgano limonino lupino. Premešamo z mešalnikom.
Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testa ne dajemo v hladilnik. Razvajamo na debelino 4 mm in izrezujemo z modeli ter polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Piškote pečemo na temperaturi 200 stopinj cca. 10 minut. Odvisno od pečice. Pečene ohladimo, namažemo z marmelado in sestavimo, posujemo s sladkorjem v prahu. Piškote pustimo vsaj 2 uri, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč.
Namig: Če je testo pacato, mu dodajte še moke. Iz tega testa lahko izdelamo, linške piškote, babičine meter piškote, rogljičke, skratka testo je res masleno in vsestransko.