Masleni piškoti brez glutena

Deli objavo:

Masleni piskoti brez glutena
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

 300 g moke brez glutena - univerzalno
 130 g sladkorja
 120 g masla sobne temperature
 1 jajce
 1 pomaranča - lupina
 ½ čajna žlička sode bikarbone
 1 čajna žlička ruma
 sladkor za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

1.maslo in sladkor...

2

Dodamo naribano pomarančno lupino in ponovno premešamo.

2..dodamo lupino pomarance

3

Dodamo moko s sodo bikarbono in zgnetemo v gladko testo. Testo damo na hladno za 1 uro.

4. in zgnetemo v gladko testo

4

Podlago posujemo narahlo z moko. Testo temeljito pregnetemo in ga razvaljamo na debelino 3 mm. Piškote izrezujemo z modelom.

5.razvaljamo in izrezemo

5

Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem in jih pečemo v predhodno segreti pečici na 190 stopinj ca. 12 minut. Čas pečenja podaljšamo ali zmanjšamo glede na tip vaše pečice.

6. polagamo na pekac s peki..

6

Pečene ohladimo na pekaču. Sestavimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Opomba: Pečeni piškoti so zelo krhki, zato pečene pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo.

7. Pecene ohladimo in sestavimo


Sestavine

 300 g moke brez glutena - univerzalno
 130 g sladkorja
 120 g masla sobne temperature
 1 jajce
 1 pomaranča - lupina
 ½ čajna žlička sode bikarbone
 1 čajna žlička ruma
 sladkor za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

1.maslo in sladkor...

2

Dodamo naribano pomarančno lupino in ponovno premešamo.

2..dodamo lupino pomarance

3

Dodamo moko s sodo bikarbono in zgnetemo v gladko testo. Testo damo na hladno za 1 uro.

4. in zgnetemo v gladko testo

4

Podlago posujemo narahlo z moko. Testo temeljito pregnetemo in ga razvaljamo na debelino 3 mm. Piškote izrezujemo z modelom.

5.razvaljamo in izrezemo

5

Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem in jih pečemo v predhodno segreti pečici na 190 stopinj ca. 12 minut. Čas pečenja podaljšamo ali zmanjšamo glede na tip vaše pečice.

6. polagamo na pekac s peki..

6

Pečene ohladimo na pekaču. Sestavimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Opomba: Pečeni piškoti so zelo krhki, zato pečene pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo.

7. Pecene ohladimo in sestavimo

Masleni piškoti brez glutena
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!


Deli objavo: