Cimetovi piškoti

Deli objavo:

Cimetovi piskoti
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas2 h

Sestavine

Količina: ca 35 rožic
 510 g gladke moke T500
 400 g zmehčanega masla
 260 g sladkorja
 3 jedilne žlice mrzlega mleka
 3 vanilijeve sladkorje
 4 jedilne žlice limoninega soka
 2 jedilni žlici mletega cimeta
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 1 čajna žlička sode bikarbone
Ostalo
 200 ml šipkove marmelade
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Zmehčano maslo, sladkor in vanilijeve sladkorje zmešamo. Prilijemo mleko, limonin sok. Primešamo mlete lešnike in cimet in zmešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor maslo lesniki

2

Dodamo moko, ki smo ji primešali sodo bikarbono. Z mešalnikom grobo zmešamo.

2 moka

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Razdelimo na tri dele. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

3 zgnetemo

4

Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko in prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modeli. K ostanku testa dodamo drugi del testa in izdelamo piškote po enakem postoku.

4 razvaljamo izrezemo 1

5

Izrezane piškoti odlagano v pekač s peki papirjem.

5 pekac 1

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut.
Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

6 specemo ohladimo

7

Ohlajene sestavimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

7 sestavimo posujemo

Kategorija

Sestavine

Količina: ca 35 rožic
 510 g gladke moke T500
 400 g zmehčanega masla
 260 g sladkorja
 3 jedilne žlice mrzlega mleka
 3 vanilijeve sladkorje
 4 jedilne žlice limoninega soka
 2 jedilni žlici mletega cimeta
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 1 čajna žlička sode bikarbone
Ostalo
 200 ml šipkove marmelade
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Zmehčano maslo, sladkor in vanilijeve sladkorje zmešamo. Prilijemo mleko, limonin sok. Primešamo mlete lešnike in cimet in zmešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor maslo lesniki

2

Dodamo moko, ki smo ji primešali sodo bikarbono. Z mešalnikom grobo zmešamo.

2 moka

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Razdelimo na tri dele. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

3 zgnetemo

4

Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko in prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modeli. K ostanku testa dodamo drugi del testa in izdelamo piškote po enakem postoku.

4 razvaljamo izrezemo 1

5

Izrezane piškoti odlagano v pekač s peki papirjem.

5 pekac 1

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut.
Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

6 specemo ohladimo

7

Ohlajene sestavimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

7 sestavimo posujemo

Cimetovi piškoti

Deli objavo: