Orehovi rogljički

Deli objavo:

Orehovi rogljički
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

ca. 50 piškotov
 450 g gladke moke T500
 250 g mletih orehov
 250 g masla sobne temperature
 200 g sladkorja
 2 jajci
 1 pecilni prašek
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmiksamo in dodamo maslo, premešamo.

20220104 074910

2

Dodamo orehe ter moko s pecilnim praškom.

20220104 074923

3

Zgnetemo v gladko testo, ki naj počiva na hladnem 1 uro.

20220104 075303

4

Na delovni površini test razdelim na rezine in iz vsake rezine oblikujemo dolgi svaljek. Razrežemo na kose in oblikujemo rogljičke.

20220104 075610

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220104 081419

6

Pečene rogljičke povaljamo v sladkor v prahu. Hranimo v tesno zaprti škatli.

Namig: Namesto mletih orehov lahko uporabimo lešnike, mandlje ali kokos moko. V primeru, da je testo pacato dodajte še moke, ker je odvisno kakšno moko uporabljamo, kako velika jajca vzamemo in vsako maslo ni enako. Podlago vedno posujmo z ostro moko. Testo je zelo fino, zato so rogljički tudi krhki. 

20220104 094101

Kategorija

Sestavine

ca. 50 piškotov
 450 g gladke moke T500
 250 g mletih orehov
 250 g masla sobne temperature
 200 g sladkorja
 2 jajci
 1 pecilni prašek
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmiksamo in dodamo maslo, premešamo.

20220104 074910

2

Dodamo orehe ter moko s pecilnim praškom.

20220104 074923

3

Zgnetemo v gladko testo, ki naj počiva na hladnem 1 uro.

20220104 075303

4

Na delovni površini test razdelim na rezine in iz vsake rezine oblikujemo dolgi svaljek. Razrežemo na kose in oblikujemo rogljičke.

20220104 075610

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220104 081419

6

Pečene rogljičke povaljamo v sladkor v prahu. Hranimo v tesno zaprti škatli.

Namig: Namesto mletih orehov lahko uporabimo lešnike, mandlje ali kokos moko. V primeru, da je testo pacato dodajte še moke, ker je odvisno kakšno moko uporabljamo, kako velika jajca vzamemo in vsako maslo ni enako. Podlago vedno posujmo z ostro moko. Testo je zelo fino, zato so rogljički tudi krhki. 

20220104 094101

Orehovi rogljički

Deli objavo: