Sestavine
Postopek
K olju dodamo ocvrto čebulo, sesekljani peteršilj, stisnemo česen, lovor, luštrek, majaron in narezano meso na kocke.
Premešamo in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Pustimo, da vre približno 45 minut.
Posebej segrejemo olje, dodamo moko in primešamo rdečo sladko papriko. zmes mora bit gladka, brez grudic. Dolijemo h golažu in kuhamo še 15 minut.
Na koncu dodamo jedilno čokolado in mešamo tako dolgo, da se razpusti.
Opomba: Čas kuhanja golaža je odvisen od kvalitete mesa, zato kuhanje prilagodimo.
Postrežemo s sveže pečenim maslenim kruhom ali žemljami.
Sestavine
Postopek
K olju dodamo ocvrto čebulo, sesekljani peteršilj, stisnemo česen, lovor, luštrek, majaron in narezano meso na kocke.
Premešamo in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Pustimo, da vre približno 45 minut.
Posebej segrejemo olje, dodamo moko in primešamo rdečo sladko papriko. zmes mora bit gladka, brez grudic. Dolijemo h golažu in kuhamo še 15 minut.
Na koncu dodamo jedilno čokolado in mešamo tako dolgo, da se razpusti.
Opomba: Čas kuhanja golaža je odvisen od kvalitete mesa, zato kuhanje prilagodimo.
Postrežemo s sveže pečenim maslenim kruhom ali žemljami.