Golaž iz gobic

Deli objavo:
  • 472
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    472
    Delitev

Golaz iz gobic

Količina4 PorcijeČas priprave20 minSkupen čas1 h

Sestavine

Število oseb: 4
 500 g jurčkov in lisičk (svežih ali zamrznjenih)
 300 g pražene ali sveže čebule
 3 korenčke
 3 jedilne žlice olja
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka sesekljanega
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
 origano po okusu
 mleti luštrek po okusu
Jušna osnova
 400 ml vode
 2 jedilni žlici začimbne mešanice

Postopek

1

K olju dodamo praženo čebulo in premešamo. Dodamo narezano korenje, jurčke in lisičke vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.

1 cebula jurcki lisicke zacimbe

2

Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.

2 zalijemo jusna osnova

3

Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.3

Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.

3 dodamo kislo smetano

Sestavine

Število oseb: 4
 500 g jurčkov in lisičk (svežih ali zamrznjenih)
 300 g pražene ali sveže čebule
 3 korenčke
 3 jedilne žlice olja
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka sesekljanega
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
 origano po okusu
 mleti luštrek po okusu
Jušna osnova
 400 ml vode
 2 jedilni žlici začimbne mešanice

Postopek

1

K olju dodamo praženo čebulo in premešamo. Dodamo narezano korenje, jurčke in lisičke vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.

1 cebula jurcki lisicke zacimbe

2

Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.

2 zalijemo jusna osnova

3

Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.3

Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.

3 dodamo kislo smetano

Golaž iz gobic
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 472
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    472
    Delitev