
Sestavine
Postopek
K olju dodamo praženo čebulo in premešamo. Dodamo narezano korenje, jurčke in lisičke vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.
Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.
Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.3
Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.
Sestavine
Postopek
K olju dodamo praženo čebulo in premešamo. Dodamo narezano korenje, jurčke in lisičke vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.
Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.
Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.3
Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.