
Sestavine
Postopek
Moki zmešamo, dodamo sol in temeljito vse premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko. Pomešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo in pustimo ponovno vzhajati 40 minut.
Testo razrežemo na poljubne rezine.
Oblikujemo in na sredini testa s pomokano kuhalnico izdelamo vdolbino.
Odlagamo na pekač s peki papirjem in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu primešali mleko. Pustimo vzhajati 30 minut.
Pečemo jih v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Za hrustljavo skorjico damo na dno pekača lonček vode.
Namig:
Za peko teh žemljic lahko uporabimo: belo moko ali polnozrnato moko.
Sestavine
Postopek
Moki zmešamo, dodamo sol in temeljito vse premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko. Pomešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo in pustimo ponovno vzhajati 40 minut.
Testo razrežemo na poljubne rezine.
Oblikujemo in na sredini testa s pomokano kuhalnico izdelamo vdolbino.
Odlagamo na pekač s peki papirjem in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu primešali mleko. Pustimo vzhajati 30 minut.
Pečemo jih v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Za hrustljavo skorjico damo na dno pekača lonček vode.
Namig:
Za peko teh žemljic lahko uporabimo: belo moko ali polnozrnato moko.