Domače žemlje

Deli objavo:

Domace zemlje
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

za 8 žemljic
Testo
 350 g gladke moke T 850
 150 g ržene moke T 1250
 250 ml toplega mleka
 50 g stopljenega masla
 ½ kocke svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
Premaz
 1 jajce
 1 čajna žlička mleka

Postopek

1

Moki zmešamo, dodamo sol in temeljito vse premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko. Pomešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo.

1 moka sol kvas voda

2

Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo in pustimo ponovno vzhajati 40 minut.

2 zgnetemo testo

3

Testo razrežemo na poljubne rezine.

3.razrezemo enaki deli

4

Oblikujemo in na sredini testa s pomokano kuhalnico izdelamo vdolbino.

4 oblikujemo pregib

5

Odlagamo na pekač s peki papirjem in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu primešali mleko. Pustimo vzhajati 30 minut.

5 vzhajamo premazemo

6

Pečemo jih v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Za hrustljavo skorjico damo na dno pekača lonček vode.

Kategorija

Sestavine

za 8 žemljic
Testo
 350 g gladke moke T 850
 150 g ržene moke T 1250
 250 ml toplega mleka
 50 g stopljenega masla
 ½ kocke svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
Premaz
 1 jajce
 1 čajna žlička mleka

Postopek

1

Moki zmešamo, dodamo sol in temeljito vse premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko. Pomešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo.

1 moka sol kvas voda

2

Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo in pustimo ponovno vzhajati 40 minut.

2 zgnetemo testo

3

Testo razrežemo na poljubne rezine.

3.razrezemo enaki deli

4

Oblikujemo in na sredini testa s pomokano kuhalnico izdelamo vdolbino.

4 oblikujemo pregib

5

Odlagamo na pekač s peki papirjem in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu primešali mleko. Pustimo vzhajati 30 minut.

5 vzhajamo premazemo

6

Pečemo jih v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Za hrustljavo skorjico damo na dno pekača lonček vode.

Domače žemlje
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!


Deli objavo: