Domače žemlje


Domace zemlje
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 41 min

Sestavine

za 8 žemljic
Testo
 350 g gladke moke T 850
 150 g ržene moke T 1250
 250 ml toplega mleka
 50 g stopljenega masla
 ½ kocke svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
Premaz
 1 jajce
 1 čajna žlička mleka

Postopek

1

Moki zmešamo, dodamo sol in temeljito vse premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko. Pomešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo.

1 moka sol kvas voda

2

Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo in pustimo ponovno vzhajati 40 minut.

2 zgnetemo testo

3

Testo razrežemo na poljubne rezine.

3.razrezemo enaki deli

4

Oblikujemo in na sredini testa s pomokano kuhalnico izdelamo vdolbino.

4 oblikujemo pregib

5

Odlagamo na pekač s peki papirjem in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu primešali mleko. Pustimo vzhajati 30 minut.

5 vzhajamo premazemo

6

Pečemo jih v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Za hrustljavo skorjico damo na dno pekača lonček vode.

Namig:
Za peko teh žemljic lahko uporabimo: belo moko ali polnozrnato moko.

Kategorija

Sestavine

za 8 žemljic
Testo
 350 g gladke moke T 850
 150 g ržene moke T 1250
 250 ml toplega mleka
 50 g stopljenega masla
 ½ kocke svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
Premaz
 1 jajce
 1 čajna žlička mleka

Postopek

1

Moki zmešamo, dodamo sol in temeljito vse premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko. Pomešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo.

1 moka sol kvas voda

2

Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo in pustimo ponovno vzhajati 40 minut.

2 zgnetemo testo

3

Testo razrežemo na poljubne rezine.

3.razrezemo enaki deli

4

Oblikujemo in na sredini testa s pomokano kuhalnico izdelamo vdolbino.

4 oblikujemo pregib

5

Odlagamo na pekač s peki papirjem in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu primešali mleko. Pustimo vzhajati 30 minut.

5 vzhajamo premazemo

6

Pečemo jih v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Za hrustljavo skorjico damo na dno pekača lonček vode.

Namig:
Za peko teh žemljic lahko uporabimo: belo moko ali polnozrnato moko.

Domače žemlje

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup