
Sestavine
Postopek
K olju dodamo praženo čebulo, sesekljani peteršilj, stisnemo česen, lovor, luštrek, majaron in narezano meso na kocke. Premešamo in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Pustimo, da vre približno 45 minut.
Posebej segrejemo olje, dodamo moko in primešamo rdečo sladko papriko, zmes mora bit gladka brez grudic, dolijemo h golažu in kuhamo še 15 minut. Na koncu dodamo jedilno čokolado in mešamo tako dolgo, da se razpusti.
Opomba: Temu koraku se lahko izognemo, če povečamo količino čebule. Čas kuhanja golaža je odvisen od kvalitete mesa zato, kuhanje prilagodimo. Meso ne sme biti žilavo.
Zavremo vodo in vanjo zakuhamo koruzni zdrob. Kuhamo približno 10 minut. Kuhano polento vsujemo v mali pekač, poravnamo in pustimo, da se strdi. Z modeli izrežemo poljubne vzorce.
Polento lahko tudi popečeno. V tem primeru stopimo maslo in nanj položimo izrezano polento. Pečemo 5 minut na eni in drugi strani. Pečena je, ko dobi hrustljavo zapečeno barvo.
Sestavine
Postopek
K olju dodamo praženo čebulo, sesekljani peteršilj, stisnemo česen, lovor, luštrek, majaron in narezano meso na kocke. Premešamo in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Pustimo, da vre približno 45 minut.
Posebej segrejemo olje, dodamo moko in primešamo rdečo sladko papriko, zmes mora bit gladka brez grudic, dolijemo h golažu in kuhamo še 15 minut. Na koncu dodamo jedilno čokolado in mešamo tako dolgo, da se razpusti.
Opomba: Temu koraku se lahko izognemo, če povečamo količino čebule. Čas kuhanja golaža je odvisen od kvalitete mesa zato, kuhanje prilagodimo. Meso ne sme biti žilavo.
Zavremo vodo in vanjo zakuhamo koruzni zdrob. Kuhamo približno 10 minut. Kuhano polento vsujemo v mali pekač, poravnamo in pustimo, da se strdi. Z modeli izrežemo poljubne vzorce.
Polento lahko tudi popečeno. V tem primeru stopimo maslo in nanj položimo izrezano polento. Pečemo 5 minut na eni in drugi strani. Pečena je, ko dobi hrustljavo zapečeno barvo.