
Sestavine
Postopek
Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine.
Z maščobo premešamo praženo čebulo in dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj.
Pripravimo jušno osnovo in dolijemo k sestavinam. Dodamo sol in poper, lovor. Kuhamo 50 minut.
Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko. Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo, da vre še ca. 10 minut.
Namig:
V kolikor imamo domače želodčke čas kuhanja podaljšamo. Režemo na tanke rezine.
Postrežemo s kosom domačega kruha.
Sestavine
Postopek
Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine.
Z maščobo premešamo praženo čebulo in dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj.
Pripravimo jušno osnovo in dolijemo k sestavinam. Dodamo sol in poper, lovor. Kuhamo 50 minut.
Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko. Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo, da vre še ca. 10 minut.
Namig:
V kolikor imamo domače želodčke čas kuhanja podaljšamo. Režemo na tanke rezine.
Postrežemo s kosom domačega kruha.