0

Želodčkova juha

Deli recept:

Zelodckova juha2
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 6 oseb
Priprava jušne osnove
 3 l vode ali jušne osnove
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 8 jedilnih žlic ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
 5 srednje debelih kompirjev
 3 lovorjeve liste
 2 srednje velika svinjska želodčka
 3 večje korenčke
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 čajna žlička celega popra mix
 sol po okusu
 poper po okusu
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 jedilna žlica moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike
Dodatek za okus
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa

Postopek

Priprava jušne osnove
1

Vodo zavremo in dodamo začimbno mešanico. Pustimo, da zavre. Dodamo sol in poper.

2

Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine.

1 zelodcki narezemo

3

Z maščobo premešamo ocvrto čebulo, dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj ter ostale začimbe. Kuhamo 50 minut.

2 dodamo zelenjavo zacimbe

Zgostitev
4

Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko. Pazimo, da se moka ne prismodi.
Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo, da vre še ca. 10 minut.

Namig: V kolikor imamo domače želodčke, čas kuhanja podaljšamo. Režemo na tanke rezine.

5 olje moka paprika

5

Postrežemo s kosom domačega kruha

Želodčkova juha

Kategorija,

Sestavine

za 6 oseb
Priprava jušne osnove
 3 l vode ali jušne osnove
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 8 jedilnih žlic ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
 5 srednje debelih kompirjev
 3 lovorjeve liste
 2 srednje velika svinjska želodčka
 3 večje korenčke
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 čajna žlička celega popra mix
 sol po okusu
 poper po okusu
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 jedilna žlica moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike
Dodatek za okus
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa

Postopek

Priprava jušne osnove
1

Vodo zavremo in dodamo začimbno mešanico. Pustimo, da zavre. Dodamo sol in poper.

2

Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine.

1 zelodcki narezemo

3

Z maščobo premešamo ocvrto čebulo, dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj ter ostale začimbe. Kuhamo 50 minut.

2 dodamo zelenjavo zacimbe

Zgostitev
4

Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko. Pazimo, da se moka ne prismodi.
Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo, da vre še ca. 10 minut.

Namig: V kolikor imamo domače želodčke, čas kuhanja podaljšamo. Režemo na tanke rezine.

5 olje moka paprika

5

Postrežemo s kosom domačega kruha

Želodčkova juha

Želodčkova juha

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO