0

Želodčkova juha

Deli recept:

Zelodckova juha2
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave45 min

Sestavine

za 6 oseb
 8 jedilnih žlic pražene čebule
 5 srednje debelih kompirjev
 3 lovorjeve liste
 2 srednje velika svinjska želodčka
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 3 večje korenčke
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 3 l vode
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 jedilna žlica moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike

Postopek

1

Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine.

1 zelodcki narezemo

2

Z maščobo premešamo praženo čebulo in dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj.

2 dodamo zelenjavo zacimbe

3

Pripravimo jušno osnovo in dolijemo k sestavinam. Dodamo sol in poper, lovor. Kuhamo 50 minut.
Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko.

Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo, da vre še ca. 10 minut.

Namig: V kolikor imamo domače želodčke, čas kuhanja podaljšamo. Režemo na tanke rezine.

4

Postrežemo s kosom domačega kruha

Želodčkova juha

Kategorija,

Sestavine

za 6 oseb
 8 jedilnih žlic pražene čebule
 5 srednje debelih kompirjev
 3 lovorjeve liste
 2 srednje velika svinjska želodčka
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 3 večje korenčke
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 3 l vode
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 jedilna žlica moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike

Postopek

1

Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine.

1 zelodcki narezemo

2

Z maščobo premešamo praženo čebulo in dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj.

2 dodamo zelenjavo zacimbe

3

Pripravimo jušno osnovo in dolijemo k sestavinam. Dodamo sol in poper, lovor. Kuhamo 50 minut.
Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko.

Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo, da vre še ca. 10 minut.

Namig: V kolikor imamo domače želodčke, čas kuhanja podaljšamo. Režemo na tanke rezine.

4

Postrežemo s kosom domačega kruha

Želodčkova juha

Želodčkova juha

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO