Želodčkova juha

Deli objavo:
  • 413
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    413
    Delitev

zelodckova juha

Količina6 Porcij
Čas priprave45 min

Sestavine

za 6 oseb
 8 jedilnih žlic pražene čebule
 5 srednje debelih kompirjev
 3 lovorjeve liste
 2 srednje velika svinjska želodčka - narežemo na rezine
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 3 večje korenčke
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 3 l vode
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 jedilna žlica moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike

Postopek

1

Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine. Z maščobo premešamo praženo čebulo in dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj.

2...doamo začimbe in premešamo

2

Pripravimo jušno osnovo. Prepražimo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper po okusu in kuhamo ca. 50 minut.

3

Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko. Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo vreti še ca. 10 minut. Postrežemo s kosom domačega kruha

Sestavine

za 6 oseb
 8 jedilnih žlic pražene čebule
 5 srednje debelih kompirjev
 3 lovorjeve liste
 2 srednje velika svinjska želodčka - narežemo na rezine
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 3 večje korenčke
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 3 l vode
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 1 jedilna žlica moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike

Postopek

1

Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine. Z maščobo premešamo praženo čebulo in dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj.

2...doamo začimbe in premešamo

2

Pripravimo jušno osnovo. Prepražimo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper po okusu in kuhamo ca. 50 minut.

3

Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko. Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo vreti še ca. 10 minut. Postrežemo s kosom domačega kruha

Želodčkova juha

Deli objavo:
  • 413
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    413
    Delitev