0

Srnin golaž

Deli recept:

Srnin golaz
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

Količina: 4 osebe
 2 l jušne osnove ali vode
 1 kg srninega mesa
 300 g pražene čebule
 2 jedilni žlici belega olja ali čiste svinjske masti
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - samo list
 1 jedilni žlici češna v prahu
 1 čajna žlička mlete kumine
 1 čajna žlička majarona
 1 čajna žlička celega popra
 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
 1 ščep svežega rožmarina
 4 lovorjeve liste
 1 velik korenček - nariban
 1 jedilna žlica suhe domače začimbne mešanice
 1 rebra jedilne čokolade
 100 ml rdečega vina - po želji
Jušna osnova
 2 l vode

Postopek

1

Maščobi dodamo praženo čebulo, naribano korenje, sol, poper, mleti česen in začimbno mešanico.

1 cebula korenje

2

Premešamo in dodamo sesekljan peteršilj.

2 preprazimo

3

Primešamo narezano meso.

3 dodamo meso

4

Dolijemo jušno osnovo ali vodo. Dodamo lovor in poper.

4 zalijemo

5

Ob počasnem vrenju mešamo in dodamo ostale začimbe. Po želji dolijemo 50 ml rdečega vina.

5 dodamo zacimbe

6

Na zmernem ognju kuhamo 90 minut. Na koncu dodamo eno rebro jedilne čokolade. Mešamo tako dolgo, da se stopi. Po želji dodajamo nam ljube začimbe in več paprike, v kolikor smo ljubitelji.

6 skuhamo

7

Postrežemo s kosom svežega domačega kruha ali polento.

20200508 112428

Kategorija

Sestavine

Količina: 4 osebe
 2 l jušne osnove ali vode
 1 kg srninega mesa
 300 g pražene čebule
 2 jedilni žlici belega olja ali čiste svinjske masti
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - samo list
 1 jedilni žlici češna v prahu
 1 čajna žlička mlete kumine
 1 čajna žlička majarona
 1 čajna žlička celega popra
 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
 1 ščep svežega rožmarina
 4 lovorjeve liste
 1 velik korenček - nariban
 1 jedilna žlica suhe domače začimbne mešanice
 1 rebra jedilne čokolade
 100 ml rdečega vina - po želji
Jušna osnova
 2 l vode

Postopek

1

Maščobi dodamo praženo čebulo, naribano korenje, sol, poper, mleti česen in začimbno mešanico.

1 cebula korenje

2

Premešamo in dodamo sesekljan peteršilj.

2 preprazimo

3

Primešamo narezano meso.

3 dodamo meso

4

Dolijemo jušno osnovo ali vodo. Dodamo lovor in poper.

4 zalijemo

5

Ob počasnem vrenju mešamo in dodamo ostale začimbe. Po želji dolijemo 50 ml rdečega vina.

5 dodamo zacimbe

6

Na zmernem ognju kuhamo 90 minut. Na koncu dodamo eno rebro jedilne čokolade. Mešamo tako dolgo, da se stopi. Po želji dodajamo nam ljube začimbe in več paprike, v kolikor smo ljubitelji.

6 skuhamo

7

Postrežemo s kosom svežega domačega kruha ali polento.

20200508 112428

Srnin golaž

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO