Pohorski lonec

Deli objavo:
  • 687
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    687
    Delitev

Pohorski lonec

Količina6 Porcij
Čas priprave30 minSkupen čas2 h

Sestavine

 300 g gobic - sveže ali zamrznjene (jurčki, lisičke)
 300 g divjačinskega mesa ali piščančjega belega mesa
 300 g govejega mesa
 300 g svinjskega mesa
 300 g krompirja
 200 g kuhanega ješprena
 150 g hamburške slanine ali prekajenega mesa
 50 g suhih gob - jurčke
 4 stroki česna ali 1 mala glava
 4 lovorjeve liste
 3 jedilne žlice maščobe
 3 velike čebule
 2 jedilni žlici belega vina - po želji
 sol po okusu
 poper po okusu
 šetraj po okusu
 majaron po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 2 l vode - po potrebi več

Postopek

1

Ješprenj zvečer namočimo. Pred kuhanjem vodo odlijemo, dolijemo svežo vodo ga skuhamo ter precedimo. Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.

2

Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe. Prepražimo na maščobi in dodamo na kocke narezano meso in slanino. Pražimo 15 do 20 minut in zalijemo z jušno osnovo. Dodamo vse začimbe po svojem okusu, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir.

2.Dodamo krompir korenje meso in kašo..

3

Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.

3. Zalijemo z jušno osnovo in dodamo suhe jurčke...kuhamo

Sestavine

 300 g gobic - sveže ali zamrznjene (jurčki, lisičke)
 300 g divjačinskega mesa ali piščančjega belega mesa
 300 g govejega mesa
 300 g svinjskega mesa
 300 g krompirja
 200 g kuhanega ješprena
 150 g hamburške slanine ali prekajenega mesa
 50 g suhih gob - jurčke
 4 stroki česna ali 1 mala glava
 4 lovorjeve liste
 3 jedilne žlice maščobe
 3 velike čebule
 2 jedilni žlici belega vina - po želji
 sol po okusu
 poper po okusu
 šetraj po okusu
 majaron po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 2 l vode - po potrebi več

Postopek

1

Ješprenj zvečer namočimo. Pred kuhanjem vodo odlijemo, dolijemo svežo vodo ga skuhamo ter precedimo. Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.

2

Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe. Prepražimo na maščobi in dodamo na kocke narezano meso in slanino. Pražimo 15 do 20 minut in zalijemo z jušno osnovo. Dodamo vse začimbe po svojem okusu, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir.

2.Dodamo krompir korenje meso in kašo..

3

Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.

3. Zalijemo z jušno osnovo in dodamo suhe jurčke...kuhamo

Pohorski lonec

Deli objavo:
  • 687
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    687
    Delitev