
Sestavine
Postopek
Ješprenj zvečer namočimo. Pred kuhanjem vodo odlijemo, dolijemo svežo vodo ga skuhamo ter precedimo. Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.
Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe. Prepražimo na maščobi in dodamo na kocke narezano meso in slanino. Pražimo 15 do 20 minut in zalijemo z jušno osnovo. Dodamo vse začimbe po svojem okusu, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir.
Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.
Sestavine
Postopek
Ješprenj zvečer namočimo. Pred kuhanjem vodo odlijemo, dolijemo svežo vodo ga skuhamo ter precedimo. Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.
Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe. Prepražimo na maščobi in dodamo na kocke narezano meso in slanino. Pražimo 15 do 20 minut in zalijemo z jušno osnovo. Dodamo vse začimbe po svojem okusu, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir.
Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.