0

Pohorski lonec

Deli recept:

Pohorski lonec
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

za 4 osebe
 300 g gobic - sveže ali zamrznjene (jurčki, lisičke)
 300 g divjačinskega mesa ali piščančjega belega mesa
 300 g govejega mesa
 300 g svinjskega mesa
 300 g krompirja
 200 g kuhanega ješprena
 150 g hamburške slanine ali prekajenega mesa
 50 g suhih gob - jurčke
 50 ml belega vina
 4 stroki česna ali 1 mala glava
 4 lovorjeve liste
 3 jedilne žlice maščobe
 3 velike čebule
 sol po okusu
 poper po okusu
 šetraj po okusu
 majaron po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 2 l vode - po potrebi več

Postopek

1

Ješprenj zvečer namočimo. Vodo kjer je bil ješprenj namočen odlijemo. Dolijemo svežo vodo in ješprenj skuhamo. Kuhan ješprenj precedimo.
Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.
Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe.

Na maščobi pražimo čebulo 20 minut, dodamo na kocke narezano meso ter slanino in zalijemo z jušno osnovo. Po svojem okusu dodamo vse začimbe, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir. Premešamo.

2.Dodamo krompir korenje meso in kašo..

2

Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.

3. Zalijemo z jušno osnovo in dodamo suhe jurčke...kuhamo

Sestavine

za 4 osebe
 300 g gobic - sveže ali zamrznjene (jurčki, lisičke)
 300 g divjačinskega mesa ali piščančjega belega mesa
 300 g govejega mesa
 300 g svinjskega mesa
 300 g krompirja
 200 g kuhanega ješprena
 150 g hamburške slanine ali prekajenega mesa
 50 g suhih gob - jurčke
 50 ml belega vina
 4 stroki česna ali 1 mala glava
 4 lovorjeve liste
 3 jedilne žlice maščobe
 3 velike čebule
 sol po okusu
 poper po okusu
 šetraj po okusu
 majaron po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 2 l vode - po potrebi več

Postopek

1

Ješprenj zvečer namočimo. Vodo kjer je bil ješprenj namočen odlijemo. Dolijemo svežo vodo in ješprenj skuhamo. Kuhan ješprenj precedimo.
Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.
Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe.

Na maščobi pražimo čebulo 20 minut, dodamo na kocke narezano meso ter slanino in zalijemo z jušno osnovo. Po svojem okusu dodamo vse začimbe, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir. Premešamo.

2.Dodamo krompir korenje meso in kašo..

2

Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.

3. Zalijemo z jušno osnovo in dodamo suhe jurčke...kuhamo

Notes

Pohorski lonec

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO