Sestavine
Postopek
Ješprenj zvečer namočimo. Vodo kjer je bil ješprenj namočen odlijemo. Dolijemo svežo vodo in ješprenj skuhamo. Kuhan ješprenj precedimo.
Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.
Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe.
Na maščobi pražimo čebulo 20 minut, dodamo na kocke narezano meso ter slanino in zalijemo z jušno osnovo. Po svojem okusu dodamo vse začimbe, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir. Premešamo.
Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.
Sestavine
Postopek
Ješprenj zvečer namočimo. Vodo kjer je bil ješprenj namočen odlijemo. Dolijemo svežo vodo in ješprenj skuhamo. Kuhan ješprenj precedimo.
Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.
Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe.
Na maščobi pražimo čebulo 20 minut, dodamo na kocke narezano meso ter slanino in zalijemo z jušno osnovo. Po svojem okusu dodamo vse začimbe, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir. Premešamo.
Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.