Sladko zelje s krompirjem

Deli objavo:
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Delitev

sladko zelje2

Količina4 Porcije
Čas priprave30 minSkupen čas1 h

Sestavine

za 4 osebe
 200 ml jušne osnove ali vode
 150 g pražene čebule
 2 mali glavi svežega zelja - lahko tudi ohrovt
 2 korenčka - narezan na rezine ali nariban
 1 čajna žlička mlete in cele kumine
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra
 2 jedilni žlici narezanega peteršilja - list
Zgostitev
 2 jedilni žlici belega olja
 1 jedilna žlica gladke moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike
Priloga: Pire krompir
 1 l vode
 500 g krompirja
 100 ml mleka
 5 g masla
 1 čajna žlička zravnana - soli
Jušna osnova
 200 ml vode
 sol po okusu

Postopek

1

Sveže zelje narežemo.

1 zelje narezemo

2

Dodamo narezano ali naribano korenje, sol, poper, mleto in celo kumino ter po želji sesekljani peteršilj. Premešamo.

2 korenje zacimbe petersilj

3

Dodamo praženo čebulo in zalijemo z jušno osnovo od govejega mesa.

3 premesamo dodamo cebulo

4

Kuhamo ca. 30 minut. Na koncu še dodamo narezano peteršiljevo zelenje in ponovno premešamo.

5 dodamo petersilj postrezemo

Pire krompir
5

Krompir olupimo,narežemo na rezine dodamo sol in tekočino. Kuhamo ga ca. 30 minut,odvisno od sorte krompirja. Kuhan krompir pretlačimo ali zmiksamo z mešalnikom. Dodamo mleko in maslo ter ga ponovno premešamo.

6 krompir skuhamo pire

6

Dodamo na krožnik skupaj s sladkim zeljem in postrežemo. Odlično brezmesno kosilo.

postrezemo

7

Za tiste, ki so ljubitelji mesa postrežemo na kocke narezano goveje meso.

Sestavine

za 4 osebe
 200 ml jušne osnove ali vode
 150 g pražene čebule
 2 mali glavi svežega zelja - lahko tudi ohrovt
 2 korenčka - narezan na rezine ali nariban
 1 čajna žlička mlete in cele kumine
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra
 2 jedilni žlici narezanega peteršilja - list
Zgostitev
 2 jedilni žlici belega olja
 1 jedilna žlica gladke moke T500
 1 ščep rdeče sladke paprike
Priloga: Pire krompir
 1 l vode
 500 g krompirja
 100 ml mleka
 5 g masla
 1 čajna žlička zravnana - soli
Jušna osnova
 200 ml vode
 sol po okusu

Postopek

1

Sveže zelje narežemo.

1 zelje narezemo

2

Dodamo narezano ali naribano korenje, sol, poper, mleto in celo kumino ter po želji sesekljani peteršilj. Premešamo.

2 korenje zacimbe petersilj

3

Dodamo praženo čebulo in zalijemo z jušno osnovo od govejega mesa.

3 premesamo dodamo cebulo

4

Kuhamo ca. 30 minut. Na koncu še dodamo narezano peteršiljevo zelenje in ponovno premešamo.

5 dodamo petersilj postrezemo

Pire krompir
5

Krompir olupimo,narežemo na rezine dodamo sol in tekočino. Kuhamo ga ca. 30 minut,odvisno od sorte krompirja. Kuhan krompir pretlačimo ali zmiksamo z mešalnikom. Dodamo mleko in maslo ter ga ponovno premešamo.

6 krompir skuhamo pire

6

Dodamo na krožnik skupaj s sladkim zeljem in postrežemo. Odlično brezmesno kosilo.

postrezemo

7

Za tiste, ki so ljubitelji mesa postrežemo na kocke narezano goveje meso.

Sladko zelje s krompirjem

Deli objavo:
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Delitev