Segedin

Deli objavo:
  • 352
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    352
    Delitev

Segedin

Količina6 Porcij
Čas priprave55 minSkupen čas1 h 30 min

Sestavine

 2 kg kislega zelja
 1 kg svinjskega mesa narezano na kocke
Omaka
 500 g pražene čebule ali 4 glave sesekljane sveže čebule
 200 ml domače paradižnikove mezge ali omake
 3 lovorjeve liste
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica kisle smetane
 sol po okusu
 poper po okusu
 olivno ali sončnično olje (ali kokosova maščoba)
 1 jedilna žlica moke
Jušna osnova za zalivanje
 500 ml vode
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice

Postopek

1

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo praženo čebulo, lovor, suho vegeto in mokro začimbno mešanico ali vegeto. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).

2

Premešamo, solimo in popramo po svojem okusu in počasi kuhamo približno 35 minut (lahko tudi manj, odvisno od kvalitete mesa). Dodamo (če je v naši shrambi) domačo paradižnikovo omako ali mezgo, premešamo in kuhamo še približno 10 minut.

3

Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah. 

Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.

Sestavine

 2 kg kislega zelja
 1 kg svinjskega mesa narezano na kocke
Omaka
 500 g pražene čebule ali 4 glave sesekljane sveže čebule
 200 ml domače paradižnikove mezge ali omake
 3 lovorjeve liste
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica kisle smetane
 sol po okusu
 poper po okusu
 olivno ali sončnično olje (ali kokosova maščoba)
 1 jedilna žlica moke
Jušna osnova za zalivanje
 500 ml vode
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice

Postopek

1

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo praženo čebulo, lovor, suho vegeto in mokro začimbno mešanico ali vegeto. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).

2

Premešamo, solimo in popramo po svojem okusu in počasi kuhamo približno 35 minut (lahko tudi manj, odvisno od kvalitete mesa). Dodamo (če je v naši shrambi) domačo paradižnikovo omako ali mezgo, premešamo in kuhamo še približno 10 minut.

3

Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah. 

Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.

Segedin

Deli objavo:
  • 352
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    352
    Delitev

Komentarji

  1. Spoštovana gospa Štefka,
    moj poklon Vam in Vašim receptom. Le pri tem (segedin) bi jaz dodala mleto papriko, ki je niste navedli. Ker jed izhaja iz Madžarske in je tam mleta paprika osnovna začimba jedi, si jaz ne predstavljam pripravit ssegedina brez le-te. To je dobronamerna pripomba. Želim Vam še veliko ustvarjalnih dni in lp

    1. Spoštovana ga.Pika, se opravičujem za pozen odgovor. Zahvaljujem se za vaš komentar. Vesela sem, da me spremljate. Hvala za dobronamerno pripombo. Lepo pozdravljeni.

Comments are closed.