0

Jesenska mineštra

Deli recept:

Jesenska minestra
Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave20 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 3 osebe
 300 g govejega mesa - kocke ali rezine
 200 g pražene čebule
 200 g stročjega fižola - ploščatega
 100 g graha
 50 ml belega olja
 3 korenčke
 3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
 3 srednje debele krompirje
 2 l vode
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici posušenih jurčkov
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 2 jedilni žlici domače paradižnikove mezge
 1 čajna žlička mletega luštreka
 poper po svojem okusu
 sol po svojem okusu

Postopek

1

Očiščen fižol in korenje narežemo, dodamo domačo začimbno mešanico, česen, sesekljan peteršilj in primešamo že praženo čebulo ter počasi pražimo na maščobi ca. 10 minut.

1 narezemo zelenjavo zmesamo

2

Dolijemo vodo, dodamo začimbe po svojem okusu ter dodamo na kocke narezano meso. Pustimo, da zavre in kuhamo 20 minut.

2 voda cebula zacimbe

3

Dodamo nariban krompir in domačo paradižnikovo mezgo. Pustimo, da počasi vre. Vmes dodamo po potrebi še začimbe (sol, poper ...) in nato še posušene gobe.

3 naribamo krompir

4

Mineštra naj vre z dodanimi gobicami še 15 minut.

5 suhe jurcke

5

Kuhano jesensko mineštro postrežemo s kosom domačega kruha s semeni.

20190903 103443

Kategorija

Sestavine

za 3 osebe
 300 g govejega mesa - kocke ali rezine
 200 g pražene čebule
 200 g stročjega fižola - ploščatega
 100 g graha
 50 ml belega olja
 3 korenčke
 3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
 3 srednje debele krompirje
 2 l vode
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici posušenih jurčkov
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 2 jedilni žlici domače paradižnikove mezge
 1 čajna žlička mletega luštreka
 poper po svojem okusu
 sol po svojem okusu

Postopek

1

Očiščen fižol in korenje narežemo, dodamo domačo začimbno mešanico, česen, sesekljan peteršilj in primešamo že praženo čebulo ter počasi pražimo na maščobi ca. 10 minut.

1 narezemo zelenjavo zmesamo

2

Dolijemo vodo, dodamo začimbe po svojem okusu ter dodamo na kocke narezano meso. Pustimo, da zavre in kuhamo 20 minut.

2 voda cebula zacimbe

3

Dodamo nariban krompir in domačo paradižnikovo mezgo. Pustimo, da počasi vre. Vmes dodamo po potrebi še začimbe (sol, poper ...) in nato še posušene gobe.

3 naribamo krompir

4

Mineštra naj vre z dodanimi gobicami še 15 minut.

5 suhe jurcke

5

Kuhano jesensko mineštro postrežemo s kosom domačega kruha s semeni.

20190903 103443

Jesenska mineštra

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO