Fižolova juha s klobaso

Deli objavo:
  • 367
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    367
    Delitev

Fižolova juha z domačo klobaso

Količina4 Porcije
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas2 h

Sestavine

 2 l vode
 400 g svežega fižola
 100 g makaronov
 7 jedilnih žlic pražene čebule ali 1 glavo sesekljane sveže čebule
 2 korenja narezanega na kolobarje
 2 lovorjeva lista
 2 jedilni žlici posušenih jurčkov
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 par domače prekajene klobase narezane na kolobarje
 1 čajna žlička soli
 ½ čajna žlička popra
 ½ čajna žlička mletega luštreka - lahko tudi brez
 ½ čajna žlička majarona
 50 ml olivnega olja
Zgostitev
 100 g kuhane pasirane fižole
 1 čajna žlička moke
 2 jedilni žlici olivnga olja
 ½ čajna žlička mlete sladke paprike -lahko brez

Postopek

1

Fižol dan prej namočimo v 2 l vode. Namočenemu fižolu odlijemo vodo in prilijemo svežo, dodamo sol in ga kuhamo cca. 1 uro, odvisno od kvalitete fižola. Kuhanemu fižolu vode ne odlivamo.

2

Dve zajemalki fižola posebej spasiramo, dodamo narezano klobaso ter vse začimbe in suhe gobe, premešamo in kuhamo približno 30 minut. Dodamo pasiran fižol in premešamo.

3

V olje dodamo moko in med segrevanjem premešamo, dodamo še sladko papriko in dolijemo k fižolovi juhi. Premešamo in dodamo kuhane makarone. Dodamo še sol in poper, v kolikor je premalo slano. Postrežemo z domačim kruhom s semeni.

Namig: Da prihranimo na času kuhanja, lahko uporabimo fižol iz konzerve.

Sestavine

 2 l vode
 400 g svežega fižola
 100 g makaronov
 7 jedilnih žlic pražene čebule ali 1 glavo sesekljane sveže čebule
 2 korenja narezanega na kolobarje
 2 lovorjeva lista
 2 jedilni žlici posušenih jurčkov
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 par domače prekajene klobase narezane na kolobarje
 1 čajna žlička soli
 ½ čajna žlička popra
 ½ čajna žlička mletega luštreka - lahko tudi brez
 ½ čajna žlička majarona
 50 ml olivnega olja
Zgostitev
 100 g kuhane pasirane fižole
 1 čajna žlička moke
 2 jedilni žlici olivnga olja
 ½ čajna žlička mlete sladke paprike -lahko brez

Postopek

1

Fižol dan prej namočimo v 2 l vode. Namočenemu fižolu odlijemo vodo in prilijemo svežo, dodamo sol in ga kuhamo cca. 1 uro, odvisno od kvalitete fižola. Kuhanemu fižolu vode ne odlivamo.

2

Dve zajemalki fižola posebej spasiramo, dodamo narezano klobaso ter vse začimbe in suhe gobe, premešamo in kuhamo približno 30 minut. Dodamo pasiran fižol in premešamo.

3

V olje dodamo moko in med segrevanjem premešamo, dodamo še sladko papriko in dolijemo k fižolovi juhi. Premešamo in dodamo kuhane makarone. Dodamo še sol in poper, v kolikor je premalo slano. Postrežemo z domačim kruhom s semeni.

Namig: Da prihranimo na času kuhanja, lahko uporabimo fižol iz konzerve.

Fižolova juha s klobaso

Deli objavo:
  • 367
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    367
    Delitev