03
Sestavine
Postopek
Fižol dan prej namočimo v 2 l vode. Namočenemu fižolu odlijemo vodo in prilijemo svežo, dodamo sol in ga kuhamo cca. 1 uro, odvisno od kvalitete fižola. Kuhanemu fižolu vode ne odlivamo.
Dve zajemalki fižola posebej spasiramo, dodamo narezano klobaso ter vse začimbe in ocvrto čebulo, suhe gobe, premešamo in kuhamo približno 30 minut. Dodamo pasiran fižol in premešamo.
Skuhamo makarone ali poljubne testenine in jih odcedimo.
V olje dodamo moko in med segrevanjem premešamo, dodamo še sladko papriko in dolijemo k fižolovi juhi. Premešamo in dodamo kuhane makarone. Dodamo še sol in poper, v kolikor je premalo slano.
Postrežemo z domačim kruhom s semeni.
Namig: Da prihranimo na času kuhanja, lahko uporabimo fižol iz konzerve.
Sestavine
Postopek
Fižol dan prej namočimo v 2 l vode. Namočenemu fižolu odlijemo vodo in prilijemo svežo, dodamo sol in ga kuhamo cca. 1 uro, odvisno od kvalitete fižola. Kuhanemu fižolu vode ne odlivamo.
Dve zajemalki fižola posebej spasiramo, dodamo narezano klobaso ter vse začimbe in ocvrto čebulo, suhe gobe, premešamo in kuhamo približno 30 minut. Dodamo pasiran fižol in premešamo.
Skuhamo makarone ali poljubne testenine in jih odcedimo.
V olje dodamo moko in med segrevanjem premešamo, dodamo še sladko papriko in dolijemo k fižolovi juhi. Premešamo in dodamo kuhane makarone. Dodamo še sol in poper, v kolikor je premalo slano.
Postrežemo z domačim kruhom s semeni.
Namig: Da prihranimo na času kuhanja, lahko uporabimo fižol iz konzerve.