0

Piščančja obara z žličniki

Deli recept:

20230825 092932
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave10 minSkupni čas1 h

Sestavine

Obara
 2 l vode
 200 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
 3 lovorjeve liste
 2 piščančji bedri
 2 perutnički
 2 korenčka
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička mletega luštreka - po želji
 sol po okusu
 poper po okusu
Žličniki
 2 jajci
 5 jedilnih žlic moke T500
 1 jedilna žlica olja

Postopek

1

V olje premešamo ocvrto čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali začimbno mešanico. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj ter vse začimbe. Kuhamo približno 50 minut.

20230825 084747

Priprava žličnikov
2

Moki dodamo jajca in olje. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes.

20230825 084756

3

Vodo zavremo. Zmes zajamemo z veliko ali malo žlico in jo potopimo v vodo. Ko žličniki zavrejo jih kuhamo še 10 minut. Žličnike precedimo in jih dodamo h kuhani obari.

20230825 091122

4

Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi 5 minut. Dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z rezino domačega kruha.  

20230825 092932

Sestavine

Obara
 2 l vode
 200 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
 3 lovorjeve liste
 2 piščančji bedri
 2 perutnički
 2 korenčka
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička mletega luštreka - po želji
 sol po okusu
 poper po okusu
Žličniki
 2 jajci
 5 jedilnih žlic moke T500
 1 jedilna žlica olja

Postopek

1

V olje premešamo ocvrto čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali začimbno mešanico. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj ter vse začimbe. Kuhamo približno 50 minut.

20230825 084747

Priprava žličnikov
2

Moki dodamo jajca in olje. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes.

20230825 084756

3

Vodo zavremo. Zmes zajamemo z veliko ali malo žlico in jo potopimo v vodo. Ko žličniki zavrejo jih kuhamo še 10 minut. Žličnike precedimo in jih dodamo h kuhani obari.

20230825 091122

4

Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi 5 minut. Dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z rezino domačega kruha.  

20230825 092932

Piščančja obara z žličniki

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO