0

Piščančja obara z žličniki

Deli recept:

20230825 092932
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave10 minSkupni čas1 h

Sestavine

Obara
 2 l vode
 200 g pražene cebule
 3 lovorjeve liste
 2 piščančji bedri
 2 perutnički
 2 korenčka
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička mletega luštreka - po okusu
 sol po okusu
 poper po okusu
Žličniki
 2 jajci
 5 jedilnih žlic moke T500
 1 jedilna žlica olja

Postopek

1

V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali začimbno mešanico. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.

20230825 084747

Priprava žličnikov
2

Moki dodamo jajca in olje. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes.

20230825 084756

3

Vodo zavremo. Zmes zajamemo z veliko ali malo žlico in jo potopimo v vodo. Ko žličniki zavrejo jih kuhamo še 10 minut. Primešamo jih h kuhani obari.

20230825 091122

4

Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 5 minut. Dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z rezino domačega kruha.  

20230825 092932

Sestavine

Obara
 2 l vode
 200 g pražene cebule
 3 lovorjeve liste
 2 piščančji bedri
 2 perutnički
 2 korenčka
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička mletega luštreka - po okusu
 sol po okusu
 poper po okusu
Žličniki
 2 jajci
 5 jedilnih žlic moke T500
 1 jedilna žlica olja

Postopek

1

V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali začimbno mešanico. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.

20230825 084747

Priprava žličnikov
2

Moki dodamo jajca in olje. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes.

20230825 084756

3

Vodo zavremo. Zmes zajamemo z veliko ali malo žlico in jo potopimo v vodo. Ko žličniki zavrejo jih kuhamo še 10 minut. Primešamo jih h kuhani obari.

20230825 091122

4

Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 5 minut. Dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z rezino domačega kruha.  

20230825 092932

Piščančja obara z žličniki

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO