
Sestavine
Postopek
V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali domačo začimbno mešanico ali vegeto. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.
Pripravimo zmes za žličnike. Dobro premešamo, če je preredko dodamo še moko. Ko zajamemo zmes z malo žlico, oblikujemo žličnik (lahko so različne oblike) in potopimo v obaro, da samo spolzi iz žlice. Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 10 minut. Dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z rezino domačega kruha.
Sestavine
Postopek
V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali domačo začimbno mešanico ali vegeto. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.
Pripravimo zmes za žličnike. Dobro premešamo, če je preredko dodamo še moko. Ko zajamemo zmes z malo žlico, oblikujemo žličnik (lahko so različne oblike) in potopimo v obaro, da samo spolzi iz žlice. Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 10 minut. Dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z rezino domačega kruha.