0

Piščančja obara z žličniki


piscancja obara
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave10 minSkupni čas1 h

Sestavine

Obara
 2 l vode
 200 g pražene cebule
 3 lovorjeve liste
 2 piščančji bedri
 2 perutnički
 2 korenčka
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička mletega luštreka - po okusu
 sol po okusu
 poper po okusu
Žličniki
 2 jajci
 5 jedilnih žlic moke T500
 1 jedilna žlica olja

Postopek

1

V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali domačo začimbno mešanico ali vegeto. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.

2

Pripravimo zmes za žličnike. Dobro premešamo, če je preredko dodamo še moko. Ko zajamemo zmes z malo žlico, oblikujemo žličnik (lahko so različne oblike) in potopimo v obaro, da samo spolzi iz žlice. Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 10 minut. Dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z rezino domačega kruha.  

2.Zmešamo jaca in moko dodamo 1 čajno žličko belega olja...

Sestavine

Obara
 2 l vode
 200 g pražene cebule
 3 lovorjeve liste
 2 piščančji bedri
 2 perutnički
 2 korenčka
 2 stroka česna
 2 jedilni žlici olivnega ali sončničnega olja
 2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička mletega luštreka - po okusu
 sol po okusu
 poper po okusu
Žličniki
 2 jajci
 5 jedilnih žlic moke T500
 1 jedilna žlica olja

Postopek

1

V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali domačo začimbno mešanico ali vegeto. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.

2

Pripravimo zmes za žličnike. Dobro premešamo, če je preredko dodamo še moko. Ko zajamemo zmes z malo žlico, oblikujemo žličnik (lahko so različne oblike) in potopimo v obaro, da samo spolzi iz žlice. Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 10 minut. Dodamo rdeč vinski kis.

Postrežemo z rezino domačega kruha.  

2.Zmešamo jaca in moko dodamo 1 čajno žličko belega olja...

Piščančja obara z žličniki

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO