
Sestavine
Postopek
V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali domačo začimbno mešanico ali vegeto. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.
Moki dodamo jajca in olje. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes.
Vodo zavremo. Zmes zajamemo z veliko ali malo žlico in jo potopimo v vodo. Ko žličniki zavrejo jih kuhamo še 10 minut. Primešamo jih h kuhani obari.
Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 5 minut. Dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z rezino domačega kruha.
Sestavine
Postopek
V olje premešamo praženo čebulo, dodamo razkosano meso, prepražimo in dolijemo 2 l vode, ki smo ji primešali domačo začimbno mešanico ali vegeto. Dodamo na kolobarje narezano korenje, stisnjen česen, sesekljan peteršilj, lovorjev list, luštrek, stisnemo česen dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo približno 50 minut.
Moki dodamo jajca in olje. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes.
Vodo zavremo. Zmes zajamemo z veliko ali malo žlico in jo potopimo v vodo. Ko žličniki zavrejo jih kuhamo še 10 minut. Primešamo jih h kuhani obari.
Obaro z žličniki še kuhamo na nižji temperaturi se približno 5 minut. Dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z rezino domačega kruha.