Pečena svinjska ribica

Deli objavo:
  • 178
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    178
    Delitev

pecena ribica

Količina4 Porcije
Čas priprave30 minSkupen čas3 h

Sestavine

za 4 osebe
 1 kg svinjske ribice ali 4 večje kose
 4 lovorjeve liste
 3 jedilne žlice pražene čebule
 2 stroka sesekljanega česna
 1 jedilna žlica začimbe za svinjsko pečenko
 1 čajna žlička klinčkov
 1 jedilna žlica suhih jurčkov
 1 čajna žlička kumine - lahko mleta
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 300 ml vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
Priloga

Postopek

1

Pripravimo jušno osnovo za zalivanje - k prekuhani vodi zmešamo 1 veliko žlico začimbne mešanice.

2

Meso operemo in z nožem nakažemo rezine. Začinimo s poprom, soljo, in mleto kumino in na drobno sesekljanim česnom. Pekač namastimo z olivnim ali sončničnim oljem (ali z domačo svinjsko mastjo, če ste ljubitelji te maščobe). Dodamo praženo čebulo in suhe gobice. V zareze dodamo klinčke in lovorjev list. Zalijemo z pripravljeno jušno osnovo.

3

Pečemo v pečici na 220 stopinj približno 40 minut. Vmes meso obračamo in zalivamo z jušno osnovo, da se pečenka peče v omaki. Po 40 minutah meso odstranimo, razrežemo na rezine povaljamo v omaki

4

Dodamo kuhane krompirjeve svaljke , jih narahlo premešamo z omako, in pustimo pokrito v pečici 10 minut, da se okusi med seboj povežejo. Postrežemo s skledo hrustljave domače solate.

Sestavine

za 4 osebe
 1 kg svinjske ribice ali 4 večje kose
 4 lovorjeve liste
 3 jedilne žlice pražene čebule
 2 stroka sesekljanega česna
 1 jedilna žlica začimbe za svinjsko pečenko
 1 čajna žlička klinčkov
 1 jedilna žlica suhih jurčkov
 1 čajna žlička kumine - lahko mleta
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 300 ml vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
Priloga

Postopek

1

Pripravimo jušno osnovo za zalivanje - k prekuhani vodi zmešamo 1 veliko žlico začimbne mešanice.

2

Meso operemo in z nožem nakažemo rezine. Začinimo s poprom, soljo, in mleto kumino in na drobno sesekljanim česnom. Pekač namastimo z olivnim ali sončničnim oljem (ali z domačo svinjsko mastjo, če ste ljubitelji te maščobe). Dodamo praženo čebulo in suhe gobice. V zareze dodamo klinčke in lovorjev list. Zalijemo z pripravljeno jušno osnovo.

3

Pečemo v pečici na 220 stopinj približno 40 minut. Vmes meso obračamo in zalivamo z jušno osnovo, da se pečenka peče v omaki. Po 40 minutah meso odstranimo, razrežemo na rezine povaljamo v omaki

4

Dodamo kuhane krompirjeve svaljke , jih narahlo premešamo z omako, in pustimo pokrito v pečici 10 minut, da se okusi med seboj povežejo. Postrežemo s skledo hrustljave domače solate.

Pečena svinjska ribica

Deli objavo:
  • 178
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    178
    Delitev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja