Mesne bombice

Deli objavo:
  • 419
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    419
    Delitev

Kategorija

Mesne bombice

Količina4 PorcijeČas priprave45 minSkupen čas1 h 30 min

Sestavine

za 4 osebe
 500 g mešanega mletega mesa
 200 ml mleka
 50 ml sončničnega olja
 5 jedilnih žlic pražene čebule
 3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 2 jajci
 1 čajna žlička mletega česna
 1 velika žemlja
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 200 ml vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
Ostalo
 1 l sončničnega olja za cvrtje
 5 jedilnih žlic krušnih drobtin

Postopek

1

K olju dodamo praženo čebulo, mleto meso in sesekljani peteršilj. Vse premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Pražimo 40 minut. Če se zmes zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.

cebula meso zacimbe

2

Žemljo narežemo in namočimo v segreto mleko. Premešamo, da dobimo gladko zmes.

mleko zemlja

3

Dodamo k mletemu mesu, posujemo z krušnimi drobtinami in vse skupaj temeljito premešamo. Zmes pustimo počivat 15 minut, da se sestavine ohladijo in med seboj povežejo.

dodamo zemljo drobtine

4

Dodamo razžvrkljana jajca in zopet premešamo. Po potrebi dodamo poper in sol in pustimo zmes ca. 15 minut, da se vse sestavine med seboj povežejo.

pustimo pocivat

5

Z mokrimi dlanmi oblikujemo kroglice in jih povaljamo v krušne drobtine.

oblikujemo kroglice drobtine

6

Kroglice cvremo v vročem olju tako dolgo, da dobijo lepo hrustljavo barvo. Odcedimo in postrežemo s skledo domače hrustljave solate.

Sestavine

za 4 osebe
 500 g mešanega mletega mesa
 200 ml mleka
 50 ml sončničnega olja
 5 jedilnih žlic pražene čebule
 3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 2 jajci
 1 čajna žlička mletega česna
 1 velika žemlja
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 200 ml vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
Ostalo
 1 l sončničnega olja za cvrtje
 5 jedilnih žlic krušnih drobtin

Postopek

1

K olju dodamo praženo čebulo, mleto meso in sesekljani peteršilj. Vse premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Pražimo 40 minut. Če se zmes zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.

cebula meso zacimbe

2

Žemljo narežemo in namočimo v segreto mleko. Premešamo, da dobimo gladko zmes.

mleko zemlja

3

Dodamo k mletemu mesu, posujemo z krušnimi drobtinami in vse skupaj temeljito premešamo. Zmes pustimo počivat 15 minut, da se sestavine ohladijo in med seboj povežejo.

dodamo zemljo drobtine

4

Dodamo razžvrkljana jajca in zopet premešamo. Po potrebi dodamo poper in sol in pustimo zmes ca. 15 minut, da se vse sestavine med seboj povežejo.

pustimo pocivat

5

Z mokrimi dlanmi oblikujemo kroglice in jih povaljamo v krušne drobtine.

oblikujemo kroglice drobtine

6

Kroglice cvremo v vročem olju tako dolgo, da dobijo lepo hrustljavo barvo. Odcedimo in postrežemo s skledo domače hrustljave solate.

Mesne bombice
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 419
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    419
    Delitev