
Sestavine
za 2 osebi
400 g svinjskega mesa - ribica
200 ml rdečega vina - refošk
1 mala glava sveže čebule
1 rdeča paprika
3 lovorjevi listi
3 stroki česna
1 čajna žlička sladke rdeče paprike
1 čajna žlička cele kumine
sol po okusu
poper po okusu
Priloga
300 g širokih rezancev - valvice
Postopek
1
Meso narežemo na ca. 5 cm rezine, čebulo na trakce, papriko na male kocke. Dodamo vse začimbe.
Po vrhu narežemo česen, posujemo s kumino in dodamo lovorjeve liste. Premešamo in položimo v pekač.
Prelijemo z rdečim vinom in pustimo pokrito počivati 30 minut.

2
Pečemo na 160 stopinj ca. 45 minut. Vmes premešamo in po potrebi dolijemo vodo ali jušno osnovo.

3
Posebej skuhamo široke rezance - valvice s pasteriziranim korenjem. Precedimo in serviramo k pečenki.

4
Kot prilogo dodamo skledo sveže solate s česnom.

5
Svinjska pečenka z rdečim vinom je odlično nedeljsko kosilo. Dober tek!

KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 2 osebi
400 g svinjskega mesa - ribica
200 ml rdečega vina - refošk
1 mala glava sveže čebule
1 rdeča paprika
3 lovorjevi listi
3 stroki česna
1 čajna žlička sladke rdeče paprike
1 čajna žlička cele kumine
sol po okusu
poper po okusu
Priloga
300 g širokih rezancev - valvice








