
Sestavine
za 4 osebe
600 g špagetov
700 g mletega govejega mesa
400 g ocvrte čebule ali 2 večji glavi sveže čebule
200 g graha
3 lovorjeve liste
3 jedilne žlice olivnega ali sončničega olja
3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja - zelenje
2 korenčka - narezan na kolobarje
1 jedilna žlica mletega origana
1 jedilna žlica mletega luštreka
sol po okusu
poper po okusu
Jušna osnova
500 ml vode
Postopek
1
K maščobi dodamo ocvrto čebulo, vse začimbe in lovorjev list. Dodamo korenje, narezano na kolobarje in grah in lovorjeve liste.
2
Dodamo mleto meso, dolijemo jušno osnovo in počasi ob občasnem mešanju dušimo ca. 40 minut.
3
Dodamo domačo paradižnikovo omako ter sol in poper v kolikor omaka ni dovolj začinjena. Premešamo in dušimo še 10 minut.
4
Na pripravljeno omako posujemo sesekljan peteršilj. Po želji naribamo sir. Omako premešamo.
5
Skuhamo špagete, odcedimo, dodamo omako in postrežemo s skledo sveže solate.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 4 osebe
600 g špagetov
700 g mletega govejega mesa
400 g ocvrte čebule ali 2 večji glavi sveže čebule
200 g graha
3 lovorjeve liste
3 jedilne žlice olivnega ali sončničega olja
3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja - zelenje
2 korenčka - narezan na kolobarje
1 jedilna žlica mletega origana
1 jedilna žlica mletega luštreka
sol po okusu
poper po okusu
Jušna osnova
500 ml vode