Domača paradižnikova omaka

Deli objavo:
  • 109
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    109
    Delitev

Omaka za polnjene paprike

Količina4 Porcije
Čas priprave45 minSkupen čas2 h

Sestavine

za 4 velike kozarce
 5 kg zrelega paradižnika (volovje srce, orjak)
 3 stroke česna
 3 jedilne žlice olivnega olja
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica soli
 2 jedilni žlici moke T400 /T500
 1 čajna žlička popra
 1 jedilna žlica sladkorja

Postopek

1

Paradižnik narežemo na kose in ga kuhamo cca. 10 minut.

2

Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Dodamo sol, poper ter nasekljani peteršilj - lahko brez. Premešamo in kuhamo 30 minut.

3

Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.

4

Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 80 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 20 minut, kjer jih tudi čez noč ohladimo. 

5

Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.

Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.

Sestavine

za 4 velike kozarce
 5 kg zrelega paradižnika (volovje srce, orjak)
 3 stroke česna
 3 jedilne žlice olivnega olja
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica soli
 2 jedilni žlici moke T400 /T500
 1 čajna žlička popra
 1 jedilna žlica sladkorja

Postopek

1

Paradižnik narežemo na kose in ga kuhamo cca. 10 minut.

2

Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Dodamo sol, poper ter nasekljani peteršilj - lahko brez. Premešamo in kuhamo 30 minut.

3

Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.

4

Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 80 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 20 minut, kjer jih tudi čez noč ohladimo. 

5

Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.

Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.

Domača paradižnikova omaka
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 109
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    109
    Delitev