
Sestavine
Postopek
Paradižnik narežemo na kose.
Kuhamo cca. 10 minut.
Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
Dodamo sol, poper, česen, mleto domačo suho vegeto, sesekljani peteršilj, po želji tudi baziliko.
Premešamo in kuhamo 30 minut.
Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.
Opomba:
Temu postopku se lahko izognete v kolikor ste alergični na gluten - moko.
Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 20 minut, kjer jih tudi čez noč ohladimo.
Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.
Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.
Omako lahko uporabimo tudi za čufte.
Sestavine
Postopek
Paradižnik narežemo na kose.
Kuhamo cca. 10 minut.
Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
Dodamo sol, poper, česen, mleto domačo suho vegeto, sesekljani peteršilj, po želji tudi baziliko.
Premešamo in kuhamo 30 minut.
Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.
Opomba:
Temu postopku se lahko izognete v kolikor ste alergični na gluten - moko.
Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 20 minut, kjer jih tudi čez noč ohladimo.
Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.
Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.
Omako lahko uporabimo tudi za čufte.