Piščančja bedra v zelenjavni omaki

Deli objavo:
  • 205
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    205
    Delitev

piscancja bedra

Količina2 Porciji
Čas priprave30 minSkupen čas1 h 15 min

Sestavine

za 2 osebi
 4 piščančja bedra
 2 zeleni papriki
 2 paradižnika
 1 glava čebule
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica začimbe za pečenega piščanca
 sol po potrebi
 poper po potrebi
Priloga:
 200 ml riža
 400 ml vode
 4 jedilne žlice domače začimbne mešanice
 sol po okusu
Ostalo
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 150 ml vode ali belega vina

Postopek

1

Papriko, čebulo in paradižnik narežemo na rezine in dodamo sesekljan peteršilj.

1. Pripravimo zelenjavo za domač džuveč

2

Rižu prilijemo vodo, dodamo domačo začimbno mešanico in dve veliki žlici narezane zelenjave. Pokrito dušimo ca. 20 minut.

Namig: lahko uporabimo tudi pripravljeno domačo omako - džuveč.

3. Skuhamo riž in dodamo 5 velikih žlic džuveča..

3

Ostalo zelenjavo porazdelimo v pekač, pokapljamo z oljem in nanjo naložimo meso, ki smo ga predhodno povaljali v začimbno mešanico za piščanca.

Zalijemo z vodo in pečemo ogreti pečici na 200 stopinjah 40 minut. Vmes pečenje kontroliramo. Če se omaka izsuši, dolijemo vodo ali vino.

bedrca

4

Proti koncu pečenja vso zelenjavo pretlačimo z vilicami. Postrežemo s svežo solato.

4.Postrežemo s svežo domačo solato

Sestavine

za 2 osebi
 4 piščančja bedra
 2 zeleni papriki
 2 paradižnika
 1 glava čebule
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica začimbe za pečenega piščanca
 sol po potrebi
 poper po potrebi
Priloga:
 200 ml riža
 400 ml vode
 4 jedilne žlice domače začimbne mešanice
 sol po okusu
Ostalo
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 150 ml vode ali belega vina

Postopek

1

Papriko, čebulo in paradižnik narežemo na rezine in dodamo sesekljan peteršilj.

1. Pripravimo zelenjavo za domač džuveč

2

Rižu prilijemo vodo, dodamo domačo začimbno mešanico in dve veliki žlici narezane zelenjave. Pokrito dušimo ca. 20 minut.

Namig: lahko uporabimo tudi pripravljeno domačo omako - džuveč.

3. Skuhamo riž in dodamo 5 velikih žlic džuveča..

3

Ostalo zelenjavo porazdelimo v pekač, pokapljamo z oljem in nanjo naložimo meso, ki smo ga predhodno povaljali v začimbno mešanico za piščanca.

Zalijemo z vodo in pečemo ogreti pečici na 200 stopinjah 40 minut. Vmes pečenje kontroliramo. Če se omaka izsuši, dolijemo vodo ali vino.

bedrca

4

Proti koncu pečenja vso zelenjavo pretlačimo z vilicami. Postrežemo s svežo solato.

4.Postrežemo s svežo domačo solato

Piščančja bedra v zelenjavni omaki

Deli objavo:
  • 205
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    205
    Delitev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja