
Sestavine
za 2 osebi
300 g mladega svinjskega mesa brez maščobe
300 g špargljev
200 ml belega vina
1 velik korenček
2 jedilni žlici ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže sesekljane čebule
1 jedilna žlica ghee masla ali druge maščobe
1 vejica luštreka
1 čajna žlička mletega česna
sol po okusu
poper po okusu
1 jedilna žlica ostre moke T400 za posip
Priloga
200 g širokih rezancev
400 ml vode
1 jedilna žlica pasteriziranega korenja
Postopek
1
V kozico dodamo ghee maslo in ga stopimo. Dodamo medaljone in jih posujemo z ostro moko. Dodamo sol, poper in mleti česen. Premešamo in pražimo, da dobi meso lepo hrustljavo skorjico.
2
Dodamo na kolobarje narezano korenje in narezane šparglje. Premešamo.
3
Dodamo ocvrto čebulo ali drobno sesekljano svežo čebulo. Premešamo in dolijemo 200 ml belega vina.
4
5
Primešamo še pasterizirano korenje in po potrebi dolijemo vodo.
6
Dodamo sesekljani luštrek in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo široke rezance.
Priloga
7
Vodo zavremo, dodamo eno jedilno žlico pasteriziranega korenja in skuhamo. Odcedimo.
8
Pripravljene medaljončke dodamo k prilogi.
9
Postrežemo lahko tudi kot samostojno jed s sveže pečenimi žemljami.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 2 osebi
300 g mladega svinjskega mesa brez maščobe
300 g špargljev
200 ml belega vina
1 velik korenček
2 jedilni žlici ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže sesekljane čebule
1 jedilna žlica ghee masla ali druge maščobe
1 vejica luštreka
1 čajna žlička mletega česna
sol po okusu
poper po okusu
1 jedilna žlica ostre moke T400 za posip
Priloga
200 g širokih rezancev
400 ml vode
1 jedilna žlica pasteriziranega korenja