Deli recept:

Sestavine
4 manjši kozarce (370 ml)
1 kg paradižnika
1 kg zelene paprike
10 očiščenih sladkih feferonov (po želji)
3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
3 stroke česna
2 večji glavi čebule
sol po okusu
poper po okusu
šopek peteršilja - list
Postopek
1
Vso zelenjavo očistimo in jo narežemo na tanke rezine. Vsujemo v velik lonec. Premešamo, dodamo olje, sol in poper. Segrevamo do vretja.
2
Ko zelenjava spusti sok, ob mešanju dušimo ca. 15 minut. Pripravimo si kozarce in še vroče napolnimo.
3
Zadelamo s pokrovi pokrijemo z odejo, da se ohladijo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku in ga uporabimo v tednu dni.
KategorijaOzimnica, Priloge in prigrizki
Sestavine
4 manjši kozarce (370 ml)
1 kg paradižnika
1 kg zelene paprike
10 očiščenih sladkih feferonov (po želji)
3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
3 stroke česna
2 večji glavi čebule
sol po okusu
poper po okusu
šopek peteršilja - list
Postopek
1
Vso zelenjavo očistimo in jo narežemo na tanke rezine. Vsujemo v velik lonec. Premešamo, dodamo olje, sol in poper. Segrevamo do vretja.
2
Ko zelenjava spusti sok, ob mešanju dušimo ca. 15 minut. Pripravimo si kozarce in še vroče napolnimo.
3
Zadelamo s pokrovi pokrijemo z odejo, da se ohladijo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku in ga uporabimo v tednu dni.
Notes
Deli recept: