Domači džuveč

Deli objavo:
  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    15
    Delitev

Domači džuveč

Količina4 Porcije
Čas priprave30 minSkupen čas1 h

Sestavine

4 manjši kozarci
 1 kg paradižnika
 1 kg zelene paprike
 10 očiščenih sladkih feferonov - po želji
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 3 stroke česna
 2 večji glavi čebule
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Vso zelenjavo očistimo in jo narežemo na tanke rezine. Vse skupaj premešamo, dodamo sol in poper po svojem okusu.

2

Ko zelenjava spusti sok, jo pražimo cca. 15 minut in še vroče napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi pokrijemo z odejo, da se ohladijo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku in ga uporabimo v tednu dni. 

Sestavine

4 manjši kozarci
 1 kg paradižnika
 1 kg zelene paprike
 10 očiščenih sladkih feferonov - po želji
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 3 stroke česna
 2 večji glavi čebule
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Vso zelenjavo očistimo in jo narežemo na tanke rezine. Vse skupaj premešamo, dodamo sol in poper po svojem okusu.

2

Ko zelenjava spusti sok, jo pražimo cca. 15 minut in še vroče napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi pokrijemo z odejo, da se ohladijo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku in ga uporabimo v tednu dni. 

Domači džuveč

Deli objavo:
  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    15
    Delitev