
Sestavine
za 4 osebe
1,50 l jušne osnove ali vode
500 g belega fižola
300 g prekajenega mesa
200 g ocvrte čebule
3 korenčke - kolobarji in kocke
2 jedilni žlici olivnega olja ali druge maščobe
1 ščep majarona
2 lovorjeva lista
sol po okusu
poper po okusu
Priloga
Postopek
1
Beli fižol dan prej namočimo.
Maščobi dodamo ocvrto čebulo. Korenje narežemo na kolobarje in rezine. Dodamo na kocke narezano prekajeno meso, začimbno mešanico, sol, poper, lovor in peteršilj. Premešamo in prepražimo 10 minut.
2
Vse dodamo k namočenemu fižolu.
Namig:
Namočenemu fižolu ne odlijemo vodo.
3
4
Dodamo še narezan drobnjak.
5
Postrežemo s sveže pečenim kruhom z drožmi.
KategorijaJedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
1,50 l jušne osnove ali vode
500 g belega fižola
300 g prekajenega mesa
200 g ocvrte čebule
3 korenčke - kolobarji in kocke
2 jedilni žlici olivnega olja ali druge maščobe
1 ščep majarona
2 lovorjeva lista
sol po okusu
poper po okusu
Priloga
Postopek
1
Beli fižol dan prej namočimo.
Maščobi dodamo ocvrto čebulo. Korenje narežemo na kolobarje in rezine. Dodamo na kocke narezano prekajeno meso, začimbno mešanico, sol, poper, lovor in peteršilj. Premešamo in prepražimo 10 minut.
2
Vse dodamo k namočenemu fižolu.
Namig:
Namočenemu fižolu ne odlijemo vodo.
3
4
Dodamo še narezan drobnjak.
5
Postrežemo s sveže pečenim kruhom z drožmi.