
Sestavine
Postopek
Fižol in čičeriko vsako posebej skuhamo. Dva korenčka narežemo na kolobarje, enega naribamo. Dodamo začimbe in domačo začimbno mešanico.
Namig: Fižol in čičeriko zvečer namočimo v vodo in ju naslednji dan skuhamo. Ohladimo. Vode ne zavržemo.
Dolijemo vodo v kateri smo kuhali fižol in čičeriko, dodamo grah in kuhamo 35 minut. Proti koncu kuhanja dodamo peteršilj. Dodamo še nam ljube začimbe.
Preden postrežemo, dodamo še drobnjak. Zraven postrežemo okusne palačinke.
Čičerika
Čičerika ima bogato hranilno vrednost. Je preprosta za pripravo in okusna jed. Čičerika je bogata z vitamini A, B1, B2, B3, C, D, E, železom, kalcijem, magnezijem, cinkom in fosforjem. Zaradi prehranskih vlaknin pomaga pri prebavi in izloča strupe iz telesa. Študije pišejo, da naj bi uživanje čičerike pomagalo pri zniževanju holesterola v krvi in razvoja bolezni srca in ožilja.
Sestavine
Postopek
Fižol in čičeriko vsako posebej skuhamo. Dva korenčka narežemo na kolobarje, enega naribamo. Dodamo začimbe in domačo začimbno mešanico.
Namig: Fižol in čičeriko zvečer namočimo v vodo in ju naslednji dan skuhamo. Ohladimo. Vode ne zavržemo.
Dolijemo vodo v kateri smo kuhali fižol in čičeriko, dodamo grah in kuhamo 35 minut. Proti koncu kuhanja dodamo peteršilj. Dodamo še nam ljube začimbe.
Preden postrežemo, dodamo še drobnjak. Zraven postrežemo okusne palačinke.
Čičerika
Čičerika ima bogato hranilno vrednost. Je preprosta za pripravo in okusna jed. Čičerika je bogata z vitamini A, B1, B2, B3, C, D, E, železom, kalcijem, magnezijem, cinkom in fosforjem. Zaradi prehranskih vlaknin pomaga pri prebavi in izloča strupe iz telesa. Študije pišejo, da naj bi uživanje čičerike pomagalo pri zniževanju holesterola v krvi in razvoja bolezni srca in ožilja.