Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko in sol. Premešamo. V toplem mleku raztopimo kvas in prilijemo v moko. Dodamo še olje in s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo.
Opomba: Testo je zelo rahlo.
Testo v posodi premešamo in posujemo z moko.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Skuti dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in nastrgano limonino lupino.
Premešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Prvo polovico razvaljamo na debelino 5 mm v obliki kroga premera ca. 45 cm.
Namig: Priporočam uporabo silikonske podloge za testo. Tako boste enostavno zmerili velikost testa!
Pekač prelijemo s stopljenim maslom in ga premažemo.
Razvaljeno testo položimo čez pekač tako, da robovi visijo čez rob pekača.
Čez testo prelijemo prvi del nadeva in ga porazdelimo po celem pekaču.
Robove zavihamo na nadev.
Kisli smetani dodamo jajca in sladkor.
Premešamo in ga razdelimo na dve polovici.
Prvi del preliva prelijemo čez celi pekač.
Enak postopek ponovimo za drugi del testa.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Gibanica je pečena, ko dobi zavihano testo lepo zlatorjavo zapečeno skorjico. Peko prilagodimo svoji pečici.
Pečeno gibanico ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu. Razrežemo na trikotnike.
Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko in sol. Premešamo. V toplem mleku raztopimo kvas in prilijemo v moko. Dodamo še olje in s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo.
Opomba: Testo je zelo rahlo.
Testo v posodi premešamo in posujemo z moko.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Skuti dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in nastrgano limonino lupino.
Premešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Prvo polovico razvaljamo na debelino 5 mm v obliki kroga premera ca. 45 cm.
Namig: Priporočam uporabo silikonske podloge za testo. Tako boste enostavno zmerili velikost testa!
Pekač prelijemo s stopljenim maslom in ga premažemo.
Razvaljeno testo položimo čez pekač tako, da robovi visijo čez rob pekača.
Čez testo prelijemo prvi del nadeva in ga porazdelimo po celem pekaču.
Robove zavihamo na nadev.
Kisli smetani dodamo jajca in sladkor.
Premešamo in ga razdelimo na dve polovici.
Prvi del preliva prelijemo čez celi pekač.
Enak postopek ponovimo za drugi del testa.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Gibanica je pečena, ko dobi zavihano testo lepo zlatorjavo zapečeno skorjico. Peko prilagodimo svoji pečici.
Pečeno gibanico ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu. Razrežemo na trikotnike.