0

Beli kruh s semeni

Deli recept:

Bel kruh s semeni 1
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

Testo
 750 g gladke moke T500
 500 ml tople vode
 100 g mešanih semen
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica stopljenega masla
 1 čajna žlička soli - poravnana
 1 jedilna žlica semen iz sezama za posip
 1 jajce za premaz

Postopek

1

V skledi za vzhajanje testa zmešamo vse sestavine.

1 sestavine zmesamo pregnetemo

2

Posodo pokrijemo s pokrovom. Ko se pokrov odpre, ponovno pregnetemo in zopet pokrijemo. Ta postopek ponovimo 5-krat.

2 pokrijemo vzhajamo

3

Petič testo premešamo in pustimo testo vzhajati pokrito s kuhinjsko krpo ca. 30 minut.

3 pregnetemo vzhajamo

4

Vzhajano testo oblikujemo v štruco in ga položimo v pekač obložen s peki papirjem. Premažemo z jajcem in posujemo s semeni iz sezama. V pekaču pustimo štruco vzhajati ca.
20 minut.

4 oblikujemo vzhajamo premazemo

5

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Pečenje prilagodimo pečici. Na dno pečice postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.

Pečen kruh ohladimo na rešetki. Sveže pečen kruh se odlično poda k domači pašteti in skutinemu namazu.

5 specemo ohladimo

Kategorija

Sestavine

Testo
 750 g gladke moke T500
 500 ml tople vode
 100 g mešanih semen
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica stopljenega masla
 1 čajna žlička soli - poravnana
 1 jedilna žlica semen iz sezama za posip
 1 jajce za premaz

Postopek

1

V skledi za vzhajanje testa zmešamo vse sestavine.

1 sestavine zmesamo pregnetemo

2

Posodo pokrijemo s pokrovom. Ko se pokrov odpre, ponovno pregnetemo in zopet pokrijemo. Ta postopek ponovimo 5-krat.

2 pokrijemo vzhajamo

3

Petič testo premešamo in pustimo testo vzhajati pokrito s kuhinjsko krpo ca. 30 minut.

3 pregnetemo vzhajamo

4

Vzhajano testo oblikujemo v štruco in ga položimo v pekač obložen s peki papirjem. Premažemo z jajcem in posujemo s semeni iz sezama. V pekaču pustimo štruco vzhajati ca.
20 minut.

4 oblikujemo vzhajamo premazemo

5

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Pečenje prilagodimo pečici. Na dno pečice postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.

Pečen kruh ohladimo na rešetki. Sveže pečen kruh se odlično poda k domači pašteti in skutinemu namazu.

5 specemo ohladimo

Beli kruh s semeni

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO