Ričet

Deli objavo:
  • 411
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    411
    Delitev

ricet

Količina4 Porcije
Čas priprave30 minSkupen čas1 h 15 min

Sestavine

Količina: 4 osebe
 400 g ješprenja
 400 g prekajenega mesa
 250 g fižola
 4 lovorjeve liste
 4 jedilne žlice pražene čebule
 3 srednje debele krompirje
 3 korenčke
 2 jedilni žlici suhe začimbne mešanice
 1 čajna žlička mletega pora
 1 čajna žlička mletega česna
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Ješprenj in fižol vsakega posebej namočimo in pustimo v vodi čez noč. Naslednji dan skupaj zlijemo v posodo. Dolijemo tekočino in skuhamo do polovice.

jesprenj fižol zlijemo

2

Meso in krompir narežemo na kocke. Korenje narežemo na kolobarje. Dodamo k ješprenju in fižolu. Osolimo in popramo po svojem okusu. Dodamo lovorjeve liste, suho začimbno mešanico, praženo čebulo in ostale začimbe.

prazena cebula kuhamo

3

Kuhamo ca. 45 minut. Postrežemo s kosom domačega kruha z bučnimi semeni.

kuhano

Sestavine

Količina: 4 osebe
 400 g ješprenja
 400 g prekajenega mesa
 250 g fižola
 4 lovorjeve liste
 4 jedilne žlice pražene čebule
 3 srednje debele krompirje
 3 korenčke
 2 jedilni žlici suhe začimbne mešanice
 1 čajna žlička mletega pora
 1 čajna žlička mletega česna
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Ješprenj in fižol vsakega posebej namočimo in pustimo v vodi čez noč. Naslednji dan skupaj zlijemo v posodo. Dolijemo tekočino in skuhamo do polovice.

jesprenj fižol zlijemo

2

Meso in krompir narežemo na kocke. Korenje narežemo na kolobarje. Dodamo k ješprenju in fižolu. Osolimo in popramo po svojem okusu. Dodamo lovorjeve liste, suho začimbno mešanico, praženo čebulo in ostale začimbe.

prazena cebula kuhamo

3

Kuhamo ca. 45 minut. Postrežemo s kosom domačega kruha z bučnimi semeni.

kuhano

Ričet

Deli objavo:
  • 411
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    411
    Delitev