0

Ričet

Deli recept:

Ricet
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

za 4 osebe
 400 g ješprenja
 400 g prekajenega mesa
 250 g fižola
 4 lovorjeve liste
 4 jedilne žlice pražene čebule
 3 srednje debele krompirje
 3 korenčke
 2 jedilni žlici suhe začimbne mešanice
 1 čajna žlička mletega popra
 1 čajna žlička mletega česna
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Ješprenj in fižol vsakega posebej namočimo in pustimo v vodi čez noč.
Naslednji dan ješprenj in fižol precedimo. V lonec dolijemo jušno osnovo ali vodo in kuhamo 35 minut.

jesprenj fižol zlijemo

2

Meso in krompir narežemo na kocke. Korenje narežemo na kolobarje. Dodamo k ješprenju in fižolu. Dodamo sol in poper, lovorjeve liste, suho začimbno mešanico, ocvrto čebulo ter vse ostale začimbe.

prazena cebula kuhamo

3

Kuhamo ca. 45 minut. Postrežemo s kosom domačega kruha z bučnimi semeni.

kuhano

Sestavine

za 4 osebe
 400 g ješprenja
 400 g prekajenega mesa
 250 g fižola
 4 lovorjeve liste
 4 jedilne žlice pražene čebule
 3 srednje debele krompirje
 3 korenčke
 2 jedilni žlici suhe začimbne mešanice
 1 čajna žlička mletega popra
 1 čajna žlička mletega česna
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Ješprenj in fižol vsakega posebej namočimo in pustimo v vodi čez noč.
Naslednji dan ješprenj in fižol precedimo. V lonec dolijemo jušno osnovo ali vodo in kuhamo 35 minut.

jesprenj fižol zlijemo

2

Meso in krompir narežemo na kocke. Korenje narežemo na kolobarje. Dodamo k ješprenju in fižolu. Dodamo sol in poper, lovorjeve liste, suho začimbno mešanico, ocvrto čebulo ter vse ostale začimbe.

prazena cebula kuhamo

3

Kuhamo ca. 45 minut. Postrežemo s kosom domačega kruha z bučnimi semeni.

kuhano

Ričet

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO