Čokoladni krofi z vanilijevo kremo


cokoladni krofi vanilija2
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h

Sestavine

za cca. 25 krofov
Testo
 1 kg gladke moke T500
 400 ml mleka
 100 ml belega olja
 100 g sladkorja
 8 rumenjakov
 3 vanilijeve sladkorje
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
Kvasec
 50 ml mlačnega mleka
 3 čajne žličke sladkorja
 2 kocki svežega kvasa
Vanilijeva krema
 700 ml mleka
 170 g masla sobne temperature
 50 ml ruma
 7 jedilnih žlic sladkorja
 3 vanilijeve pudinge
 3 vanilijeve sladkorje
Preliv in posip
 1 vrečka čokoladne kuverture
 50 g kokosovih kosmičev
Ostalo
 2 l sončnično olje ali čista svinjska mast za cvrtje

Postopek

Krofi
1

Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo sladkor in kvas ter zmešamo v gladko zmes. V posodi zmešamo moko s soljo. Na sredini naredimo jamico in v njo dolijemo pripravljen kvasec. Pustimo vzhajat približno 10 minut.

kvasec

2

Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo olje, mleko in rum. Premešamo z mešalnikom in prilijemo k moki s kvascom. Zgnetemo v gladko testo. Testa ne pustimo vzhajat.

krofi testo

3

Izdelujemo kroglice. Teža ene kroglice naj bo približno 60 do 70 g. Oblikovane gladke kroglice polagamo na pomokano površino ter pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 1 uro.

krofi-kroglice

4

V posodi segrejemo olje. Olje je dovolj segreto, ko se okrog ročaja kuhalnice delajo mehurčki. Vzhajane krofe polagamo v segreto olje (spodnjo stan obrnemo na vrh), pokrijemo in cvremo 3 do 4 minute. Nato krofe obrnemo ter cvremo enaki čas v nepokriti posodi. Odlagamo jih na papirnate brisače.

10..odkrijemo in obrnemo ter pečemo ponovno 3 4 minute

Vanilijeva krema
5

Skuhamo tri zavitke vanilijevega pudinga. Pustimo, da se malo ohladi in mu dodamo maslo, rum, sladkor ter vanilijev sladkor. Zmes dobro premešamo.

vanilijeva krema Copy

Preliv in posip
6

V vročo vodo potopimo čokoladno kuverturo. Stopljeno prelijemo v posodo in v njo namakamo krofe. Posujemo jih s kokosovimi kosmiči ter jih z brizgo napolnimo z vanilijevo kremo.

Namig: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂

cokoladni krofi3 Copy

Sestavine

za cca. 25 krofov
Testo
 1 kg gladke moke T500
 400 ml mleka
 100 ml belega olja
 100 g sladkorja
 8 rumenjakov
 3 vanilijeve sladkorje
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
Kvasec
 50 ml mlačnega mleka
 3 čajne žličke sladkorja
 2 kocki svežega kvasa
Vanilijeva krema
 700 ml mleka
 170 g masla sobne temperature
 50 ml ruma
 7 jedilnih žlic sladkorja
 3 vanilijeve pudinge
 3 vanilijeve sladkorje
Preliv in posip
 1 vrečka čokoladne kuverture
 50 g kokosovih kosmičev
Ostalo
 2 l sončnično olje ali čista svinjska mast za cvrtje

Postopek

Krofi
1

Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo sladkor in kvas ter zmešamo v gladko zmes. V posodi zmešamo moko s soljo. Na sredini naredimo jamico in v njo dolijemo pripravljen kvasec. Pustimo vzhajat približno 10 minut.

kvasec

2

Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo olje, mleko in rum. Premešamo z mešalnikom in prilijemo k moki s kvascom. Zgnetemo v gladko testo. Testa ne pustimo vzhajat.

krofi testo

3

Izdelujemo kroglice. Teža ene kroglice naj bo približno 60 do 70 g. Oblikovane gladke kroglice polagamo na pomokano površino ter pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 1 uro.

krofi-kroglice

4

V posodi segrejemo olje. Olje je dovolj segreto, ko se okrog ročaja kuhalnice delajo mehurčki. Vzhajane krofe polagamo v segreto olje (spodnjo stan obrnemo na vrh), pokrijemo in cvremo 3 do 4 minute. Nato krofe obrnemo ter cvremo enaki čas v nepokriti posodi. Odlagamo jih na papirnate brisače.

10..odkrijemo in obrnemo ter pečemo ponovno 3 4 minute

Vanilijeva krema
5

Skuhamo tri zavitke vanilijevega pudinga. Pustimo, da se malo ohladi in mu dodamo maslo, rum, sladkor ter vanilijev sladkor. Zmes dobro premešamo.

vanilijeva krema Copy

Preliv in posip
6

V vročo vodo potopimo čokoladno kuverturo. Stopljeno prelijemo v posodo in v njo namakamo krofe. Posujemo jih s kokosovimi kosmiči ter jih z brizgo napolnimo z vanilijevo kremo.

Namig: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂

cokoladni krofi3 Copy

Čokoladni krofi z vanilijevo kremo

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup