
Sestavine
Postopek
Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo sladkor in kvas ter zmešamo v gladko zmes. V posodi zmešamo moko s soljo. Na sredini naredimo jamico in v njo dolijemo pripravljen kvasec. Pustimo vzhajat približno 10 minut.
Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo olje, mleko in rum. Premešamo z mešalnikom in prilijemo k moki s kvascom. Zgnetemo v gladko testo. Testa ne pustimo vzhajat.
Izdelujemo kroglice. Teža ene kroglice naj bo približno 60 do 70 g. Oblikovane gladke kroglice polagamo na pomokano površino ter pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 1 uro.
V posodi segrejemo olje. Olje je dovolj segreto, ko se okrog ročaja kuhalnice delajo mehurčki. Vzhajane krofe polagamo v segreto olje (spodnjo stan obrnemo na vrh), pokrijemo in cvremo 3 do 4 minute. Nato krofe obrnemo ter cvremo enaki čas v nepokriti posodi. Odlagamo jih na papirnate brisače.
Skuhamo tri zavitke vanilijevega pudinga. Pustimo, da se malo ohladi in mu dodamo maslo, rum, sladkor ter vanilijev sladkor. Zmes dobro premešamo.
V vročo vodo potopimo čokoladno kuverturo. Stopljeno prelijemo v posodo in v njo namakamo krofe. Posujemo jih s kokosovimi kosmiči ter jih z brizgo napolnimo z vanilijevo kremo.
Namig: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂
Sestavine
Postopek
Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo sladkor in kvas ter zmešamo v gladko zmes. V posodi zmešamo moko s soljo. Na sredini naredimo jamico in v njo dolijemo pripravljen kvasec. Pustimo vzhajat približno 10 minut.
Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo olje, mleko in rum. Premešamo z mešalnikom in prilijemo k moki s kvascom. Zgnetemo v gladko testo. Testa ne pustimo vzhajat.
Izdelujemo kroglice. Teža ene kroglice naj bo približno 60 do 70 g. Oblikovane gladke kroglice polagamo na pomokano površino ter pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 1 uro.
V posodi segrejemo olje. Olje je dovolj segreto, ko se okrog ročaja kuhalnice delajo mehurčki. Vzhajane krofe polagamo v segreto olje (spodnjo stan obrnemo na vrh), pokrijemo in cvremo 3 do 4 minute. Nato krofe obrnemo ter cvremo enaki čas v nepokriti posodi. Odlagamo jih na papirnate brisače.
Skuhamo tri zavitke vanilijevega pudinga. Pustimo, da se malo ohladi in mu dodamo maslo, rum, sladkor ter vanilijev sladkor. Zmes dobro premešamo.
V vročo vodo potopimo čokoladno kuverturo. Stopljeno prelijemo v posodo in v njo namakamo krofe. Posujemo jih s kokosovimi kosmiči ter jih z brizgo napolnimo z vanilijevo kremo.
Namig: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂