0

Čokoladni krofi z vanilijevo kremo

Deli recept:

cokoladni krofi vanilija2
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h

Sestavine

za cca. 25 krofov
Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 ml mleka
 100 ml sončničnega olja
 100 g sladkorja
 8 rumenjakov
 3 vanilijeve sladkorje
 2 jedilni žlici ruma
 2 kocki svežega kvasa
 1 ščep soli
 1 pomaranča - samo lupina
Vanilijeva krema
 700 ml mleka
 170 g masla sobne temperature
 50 ml ruma
 7 jedilnih žlic sladkorja
 3 vanilijeve pudinge
 3 vanilijeve sladkorje
Maščoba in posip
 2 l sončničnega olja ali druge maščobe
 kokosove kosmiče za posip
Preliv
 1 vrečka čokoladne kuverture

Postopek

Krofi
1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Mleko segrejemo in prilijemo h kvasu. Zmešamo in pustimo vzhajat približno 10 minut.

kvasec

2

Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo olje, mleko in rum. Premešamo z mešalnikom in prilijemo k moki s kvasom.

2 jajca sladkor

3

Zgnetemo v gladko testo. Testa ne pustimo vzhajat.

krofi testo

4

Izdelujemo kroglice. Teža ene kroglice naj bo približno 60 do 70 g. Oblikovane gladke kroglice polagamo na pomokano površino ter pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 1 uro.

krofi-kroglice

5

V posodi segrejemo olje. Olje je dovolj segreto, ko se okrog ročaja kuhalnice delajo mehurčki. Vzhajane krofe polagamo v segreto olje (spodnjo stan obrnemo na vrh), pokrijemo in cvremo 3 do 4 minute. Nato krofe obrnemo ter cvremo enaki čas v nepokriti posodi. Odlagamo jih na papirnate brisače. Cvrtje prilagodimo kuhalni plošči.

10..odkrijemo in obrnemo ter pečemo ponovno 3 4 minute

Vanilijeva krema
6

Skuhamo tri zavitke vanilijevega pudinga. Pustimo, da se malo ohladi in mu dodamo maslo, rum, sladkor ter vanilijev sladkor. Zmes dobro premešamo.

vanilijeva krema Copy

Preliv in posip
7

V vročo vodo potopimo čokoladno kuverturo. Stopljeno prelijemo v posodo in v njo namakamo krofe. Posujemo jih s kokosovimi kosmiči ter jih z brizgo napolnimo z vanilijevo kremo.

Namig: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂

cokoladni krofi3 Copy

Sestavine

za cca. 25 krofov
Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 ml mleka
 100 ml sončničnega olja
 100 g sladkorja
 8 rumenjakov
 3 vanilijeve sladkorje
 2 jedilni žlici ruma
 2 kocki svežega kvasa
 1 ščep soli
 1 pomaranča - samo lupina
Vanilijeva krema
 700 ml mleka
 170 g masla sobne temperature
 50 ml ruma
 7 jedilnih žlic sladkorja
 3 vanilijeve pudinge
 3 vanilijeve sladkorje
Maščoba in posip
 2 l sončničnega olja ali druge maščobe
 kokosove kosmiče za posip
Preliv
 1 vrečka čokoladne kuverture

Postopek

Krofi
1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Mleko segrejemo in prilijemo h kvasu. Zmešamo in pustimo vzhajat približno 10 minut.

kvasec

2

Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodamo olje, mleko in rum. Premešamo z mešalnikom in prilijemo k moki s kvasom.

2 jajca sladkor

3

Zgnetemo v gladko testo. Testa ne pustimo vzhajat.

krofi testo

4

Izdelujemo kroglice. Teža ene kroglice naj bo približno 60 do 70 g. Oblikovane gladke kroglice polagamo na pomokano površino ter pokrijemo. Pustimo vzhajati približno 1 uro.

krofi-kroglice

5

V posodi segrejemo olje. Olje je dovolj segreto, ko se okrog ročaja kuhalnice delajo mehurčki. Vzhajane krofe polagamo v segreto olje (spodnjo stan obrnemo na vrh), pokrijemo in cvremo 3 do 4 minute. Nato krofe obrnemo ter cvremo enaki čas v nepokriti posodi. Odlagamo jih na papirnate brisače. Cvrtje prilagodimo kuhalni plošči.

10..odkrijemo in obrnemo ter pečemo ponovno 3 4 minute

Vanilijeva krema
6

Skuhamo tri zavitke vanilijevega pudinga. Pustimo, da se malo ohladi in mu dodamo maslo, rum, sladkor ter vanilijev sladkor. Zmes dobro premešamo.

vanilijeva krema Copy

Preliv in posip
7

V vročo vodo potopimo čokoladno kuverturo. Stopljeno prelijemo v posodo in v njo namakamo krofe. Posujemo jih s kokosovimi kosmiči ter jih z brizgo napolnimo z vanilijevo kremo.

Namig: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂

cokoladni krofi3 Copy

Čokoladni krofi z vanilijevo kremo

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO