Krofi iz pirine moke

Deli objavo:
  • 258
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    258
    Delitev

krofi iz pirine moke

Količina4 Porcije
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas2 h 30 min

Sestavine

za ca. 25 krofov
Kvašeno testo
 1 kg pirine moke
 500 ml mleka
 150 ml olja
 8 rumenjakov
 5 jedilnih žlic sladkorja
 3 jedilne žlice ruma
 2 zavitka vanilijevega sladkorja z okusom ruma
 2 nastrgrani lupini pomaranč
 2 kocki svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
 1 l olja za cvrtje (sončnično ali palmovo)
Polnilo
 marelična marmelada
 6 čajnih žličk ruma

Postopek

1

V posodo presejmo moko, dodamo sol, premešamo in naredimo jamico. V mleku raztopimo kvas in dolijemo k moki, premešamo in pustimo vzhajati 20 minut. Medtem penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem, ki smo mu dodali še vanilijev sladkor z rumom. Zmešano dolijemo k moki in vzhajanemu kvasu. Premešamo in dobro zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo in ga ne pustimo vzhajati.

5. ..zgnetemo v gladko testo.in ga ne vzhajamo

2

Pripravimo pult s krpo, ki smo jo predhodno pomokali z ostro moko. Na kuhinjski tehtnici tehtamo testo, da bodo vsi krofi enaki. Teža kroglice naj bo približno 7 g. Med dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bodo čim bolj gladke in jih polagamo na pomokano površino. Pripravljene krofe pokrijemo in pustimo pokrite vzhajati 1 uro. Prostor naj ima temperaturo približno 22 stopinj, brez prepiha.

8. Pokrite pustimo vzhajati 1 uro

3

Med tem časom pripravimo posodo z oljem in ga segrejemo na nizki temperaturi. Olja v posodi naj bo za približno 4 prste visoko. S kuhalnico preverimo toploto olja tako, da ko potopimo ročaj lesene kuhalnice v olje, se okrog delajo mehurčki. Takrat je olje pripravljeno za cvrtje krofov. V olje jih dajemo tako, da je spodnji vzhajan del na vrhu. Pokrijemo in jih cvremo na eni strani 3 do 4 minute, jih obrnemo in nepokrite cvremo do konca enaki čas. Med cvrtjem preverite barvo krofa, ker je vse odvisno od tipa kuhalne površine.

10..odkrijemo in obrnemo ter pečemo ponovno 3 4 minute

4

S cedilko jih jemljemo iz olja in jih polagamo na površino, ki smo jo predhodno obložili s papirnatimi brisačami. Še tople napolnimo z marmelado. Postopek ponovimo enako za vse ostale vzhajane krofe. Hladne posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig 1: Mešanje in gnetenje testa lahko prepustite kuhinjskemu robotu na stopnji številka 2 ali se poslužimo kruhomata. Vklopimo program za gnetenje in vzhajanje za količino 1 kg moke. Krofe lahko cvremo v cvrtniku na temperaturi 175 stopinj.

Namig 2: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂

Sestavine

za ca. 25 krofov
Kvašeno testo
 1 kg pirine moke
 500 ml mleka
 150 ml olja
 8 rumenjakov
 5 jedilnih žlic sladkorja
 3 jedilne žlice ruma
 2 zavitka vanilijevega sladkorja z okusom ruma
 2 nastrgrani lupini pomaranč
 2 kocki svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
 1 l olja za cvrtje (sončnično ali palmovo)
Polnilo
 marelična marmelada
 6 čajnih žličk ruma

Postopek

1

V posodo presejmo moko, dodamo sol, premešamo in naredimo jamico. V mleku raztopimo kvas in dolijemo k moki, premešamo in pustimo vzhajati 20 minut. Medtem penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem, ki smo mu dodali še vanilijev sladkor z rumom. Zmešano dolijemo k moki in vzhajanemu kvasu. Premešamo in dobro zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo in ga ne pustimo vzhajati.

5. ..zgnetemo v gladko testo.in ga ne vzhajamo

2

Pripravimo pult s krpo, ki smo jo predhodno pomokali z ostro moko. Na kuhinjski tehtnici tehtamo testo, da bodo vsi krofi enaki. Teža kroglice naj bo približno 7 g. Med dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bodo čim bolj gladke in jih polagamo na pomokano površino. Pripravljene krofe pokrijemo in pustimo pokrite vzhajati 1 uro. Prostor naj ima temperaturo približno 22 stopinj, brez prepiha.

8. Pokrite pustimo vzhajati 1 uro

3

Med tem časom pripravimo posodo z oljem in ga segrejemo na nizki temperaturi. Olja v posodi naj bo za približno 4 prste visoko. S kuhalnico preverimo toploto olja tako, da ko potopimo ročaj lesene kuhalnice v olje, se okrog delajo mehurčki. Takrat je olje pripravljeno za cvrtje krofov. V olje jih dajemo tako, da je spodnji vzhajan del na vrhu. Pokrijemo in jih cvremo na eni strani 3 do 4 minute, jih obrnemo in nepokrite cvremo do konca enaki čas. Med cvrtjem preverite barvo krofa, ker je vse odvisno od tipa kuhalne površine.

10..odkrijemo in obrnemo ter pečemo ponovno 3 4 minute

4

S cedilko jih jemljemo iz olja in jih polagamo na površino, ki smo jo predhodno obložili s papirnatimi brisačami. Še tople napolnimo z marmelado. Postopek ponovimo enako za vse ostale vzhajane krofe. Hladne posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig 1: Mešanje in gnetenje testa lahko prepustite kuhinjskemu robotu na stopnji številka 2 ali se poslužimo kruhomata. Vklopimo program za gnetenje in vzhajanje za količino 1 kg moke. Krofe lahko cvremo v cvrtniku na temperaturi 175 stopinj.

Namig 2: pri pripravi krofov vam bodo ostali beljaki. Da ne gredo v nič, jih lahko uporabite za izdelavo beljakovega kolača, beljakovih poljubčkov ali kornetov z malinami. 🙂

Krofi iz pirine moke
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 258
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    258
    Delitev