Miške

Deli objavo:
  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    23
    Delitev

Miske
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

Testo
 1 kg gladke moke T500
 300 ml mleka
 120 g sladkorja
 7 rumenjakov
 2 jedilni žlici kisle smetane
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
 1 vanilijev sladkor
 1 kocka kvasa
 1 limona - sok in lupina
Ostalo
 olje za cvrtje
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko vsujemo v lonec. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko in premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo naribano lupino limone.

1 moka kvas sol mleko lupina

2

Posebej penasto zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Dolijemo sok limone.

2 jajca sladkor

3

Zgnetemo v gladko testo.

4 zgnetemo 2

4

Na delovni površini testo oblikujemo in pustimo vzhajati 30 minut.

5 vzhajamo

5

Z zajemalko za kepice sladoleda zajamemo testo.

7 zajamemo

6

Odlagamo v olje in cvremo pokrito.

8 olje cvremo

7

Fritezi odkrijemo pokrov in miške obračamo. Pečemo do lepe zlatorjave barve.

9 cvremo obojestransko

8

Pečene odlagamo na taso s papirnato brisačo, da se odcedijo.

10 odlagamo 1

9

Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20210110 114321

Sestavine

Testo
 1 kg gladke moke T500
 300 ml mleka
 120 g sladkorja
 7 rumenjakov
 2 jedilni žlici kisle smetane
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
 1 vanilijev sladkor
 1 kocka kvasa
 1 limona - sok in lupina
Ostalo
 olje za cvrtje
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko vsujemo v lonec. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko in premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo naribano lupino limone.

1 moka kvas sol mleko lupina

2

Posebej penasto zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Dolijemo sok limone.

2 jajca sladkor

3

Zgnetemo v gladko testo.

4 zgnetemo 2

4

Na delovni površini testo oblikujemo in pustimo vzhajati 30 minut.

5 vzhajamo

5

Z zajemalko za kepice sladoleda zajamemo testo.

7 zajamemo

6

Odlagamo v olje in cvremo pokrito.

8 olje cvremo

7

Fritezi odkrijemo pokrov in miške obračamo. Pečemo do lepe zlatorjave barve.

9 cvremo obojestransko

8

Pečene odlagamo na taso s papirnato brisačo, da se odcedijo.

10 odlagamo 1

9

Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20210110 114321

Miške

Deli objavo:
  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    23
    Delitev