Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol naredimo jamico, vanjo zdrobimo kvas. Mleko segrejemo in v njem raztopimo sladkor in vanilijev sladkor. Prilijemo v jamico in s kvasom premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
K vzhajanemu kvasu dodamo jajce, rum, naribano lupino pomaranče in stopljeno maslo.
Zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo dodamo moko. Testo v posodi pustimo pokrito vzhajati 45 minut.
Iz beljakov, ki smo mu dodali sladkor, zmešamo sneg. K rožičevi moki dolijemo vroče mleko. Dodamo cimet, naribano jabolko, naribano lupino oranže in vse temeljito premešamo.
Dodamo maslo in sneg in ponovno premešano.
Dodamo še kislo smetano in zmešamo v gladek nadev.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico rožičevega nadeva.
Zavijemo in položimo v pomaščen pekač z posutimi drobtinami. Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa. Obe potički premažemo z jajcem, prepikamo in pustimo vzhajati 40 minut.
Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.
Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol naredimo jamico, vanjo zdrobimo kvas. Mleko segrejemo in v njem raztopimo sladkor in vanilijev sladkor. Prilijemo v jamico in s kvasom premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
K vzhajanemu kvasu dodamo jajce, rum, naribano lupino pomaranče in stopljeno maslo.
Zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo dodamo moko. Testo v posodi pustimo pokrito vzhajati 45 minut.
Iz beljakov, ki smo mu dodali sladkor, zmešamo sneg. K rožičevi moki dolijemo vroče mleko. Dodamo cimet, naribano jabolko, naribano lupino oranže in vse temeljito premešamo.
Dodamo maslo in sneg in ponovno premešano.
Dodamo še kislo smetano in zmešamo v gladek nadev.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico rožičevega nadeva.
Zavijemo in položimo v pomaščen pekač z posutimi drobtinami. Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa. Obe potički premažemo z jajcem, prepikamo in pustimo vzhajati 40 minut.
Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.