0

Rožičeva potica

Deli recept:

Roziceva potica
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 h 40 minSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

Velikost pekača: ca 30 x 12 x 8 cm
Testo
 600 g gladke moke T500
 300 ml toplega mleka
 150 g sladkorja
 80 g stopljenega masla
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
 1 jajce
 1 kocka svežega kvasa
 1 naribana lupina oranže
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 500 g mletega rožiča
 150 g sladkorja
 120 ml vročega mleka
 2 čajni žlički cimeta
 2 stepena beljaka ali 1 jajce
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jedilna žlica zmehčanega masla
 1 debelejšo naribano jabolko
 1 lupina pomaranče
Ostalo
 1 jajce za premaz
 stopljeno maslo za premaz pekača
 krušne drobtine za posip pekača
 sladkor v prahu za posip potice

Postopek

Testo
1

V moko, ki smo ji primešali sol naredimo jamico, vanjo zdrobimo kvas. Mleko segrejemo in v njem raztopimo sladkor in vanilijev sladkor. Prilijemo v jamico in s kvasom premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.

moka kvas potratna

2

K vzhajanemu kvasu dodamo jajce, rum, naribano lupino pomaranče in stopljeno maslo.

2.dodamo ostanek mleka s sladkorjem jaca in maščobo

3

Zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo dodamo moko. Testo v posodi pustimo pokrito vzhajati 45 minut.

2.zgnetemo vzhajamo

Nadev
4

Iz beljakov, ki smo mu dodali sladkor, zmešamo sneg. K rožičevi moki dolijemo vroče mleko. Dodamo cimet, naribano jabolko, naribano lupino oranže in vse temeljito premešamo.

1 roziceva moka mleko jabolko

5

Dodamo maslo in sneg in ponovno premešano.

2 dodamo maslo sneg

6

Dodamo še kislo smetano in zmešamo v gladek nadev.

zmesan rozicev nadev

7

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico rožičevega nadeva.

4 razvaljamo namazemo

8

Zavijemo in položimo v pomaščen pekač z posutimi drobtinami. Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa. Obe potički premažemo z jajcem, prepikamo in pustimo vzhajati 40 minut.

5 zvijemo namazemo prepikamo vzhajamo

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca 50 minut, odvisno od tipa pečice. Pečeno potico pustimo 15 minut v pekaču nato jo obrnemo, odstranimo pekač in pokrijemo. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

6 specemo

10

Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.

pecena potica

Sestavine

Velikost pekača: ca 30 x 12 x 8 cm
Testo
 600 g gladke moke T500
 300 ml toplega mleka
 150 g sladkorja
 80 g stopljenega masla
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
 1 jajce
 1 kocka svežega kvasa
 1 naribana lupina oranže
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 500 g mletega rožiča
 150 g sladkorja
 120 ml vročega mleka
 2 čajni žlički cimeta
 2 stepena beljaka ali 1 jajce
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jedilna žlica zmehčanega masla
 1 debelejšo naribano jabolko
 1 lupina pomaranče
Ostalo
 1 jajce za premaz
 stopljeno maslo za premaz pekača
 krušne drobtine za posip pekača
 sladkor v prahu za posip potice

Postopek

Testo
1

V moko, ki smo ji primešali sol naredimo jamico, vanjo zdrobimo kvas. Mleko segrejemo in v njem raztopimo sladkor in vanilijev sladkor. Prilijemo v jamico in s kvasom premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.

moka kvas potratna

2

K vzhajanemu kvasu dodamo jajce, rum, naribano lupino pomaranče in stopljeno maslo.

2.dodamo ostanek mleka s sladkorjem jaca in maščobo

3

Zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo dodamo moko. Testo v posodi pustimo pokrito vzhajati 45 minut.

2.zgnetemo vzhajamo

Nadev
4

Iz beljakov, ki smo mu dodali sladkor, zmešamo sneg. K rožičevi moki dolijemo vroče mleko. Dodamo cimet, naribano jabolko, naribano lupino oranže in vse temeljito premešamo.

1 roziceva moka mleko jabolko

5

Dodamo maslo in sneg in ponovno premešano.

2 dodamo maslo sneg

6

Dodamo še kislo smetano in zmešamo v gladek nadev.

zmesan rozicev nadev

7

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico rožičevega nadeva.

4 razvaljamo namazemo

8

Zavijemo in položimo v pomaščen pekač z posutimi drobtinami. Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa. Obe potički premažemo z jajcem, prepikamo in pustimo vzhajati 40 minut.

5 zvijemo namazemo prepikamo vzhajamo

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca 50 minut, odvisno od tipa pečice. Pečeno potico pustimo 15 minut v pekaču nato jo obrnemo, odstranimo pekač in pokrijemo. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

6 specemo

10

Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.

pecena potica

Notes

Rožičeva potica

Deli recept:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO