0

Krofi s kakavom

Deli recept:

Krofi s kakavom
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave50 minSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

za ca. 12 - 15 krofov
 200 g gladke moke T500
 250 g ostre moke T400
 200 ml toplega mleka
 50 g sladkorja
 60 ml sončničnega olja
 50 g svežega kvasa
 30 g temnega kakava
 5 g soli
 4 rumenjaki
 1 jedilna žlica ruma
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina
Maščoba in posip
 1 l sončničnega olja ali druge maščobe
 vanilijev sladkor v prahu za posip
Nadev
 150 ml marelične marmelade
 1 jedilna žlica ruma

Postopek

1

Moko presejemo v posodo. Dodamo sol in premešamo. V sredino jamice zdrobimo kvas in vanjo prilijemo toplo mleko. Pustimo vzjahati 15 minut.

1.moka mleko kvas

2

Posebej zmiksamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Dodamo olje, rum, lupino in kakav. Ponovno zmešamo.

20230217 134022

3

Dolijemo k vzhajani moki s kvasom. Z robotom gnetemo 15 minut.

20230217 140601

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo in pustimo pokrito vzhajati 15 minut.

20230217 142023

5

Testo razdelimo da dve polovici.

20230217 143539

6

Odrežemo del testa teže 70 do 80 g, odvisno kako velike krofe želimo imeti.

20230217 143545

7

Prt posujemo z moko. Izdelujemo kroglice in jih polagamo na pomokan prt. Pokrijemo in pustimo vzhajati
1 uro.

20230217 144646

8

Olje segrejemo do 160 stopinj. Segreto je, ko se okrog kuhalnice naredijo mehurčki.

20230217 171356

9

Vzhajane krofe postopoma dajemo v olje. Zgornjo stan obrnemo v olje. Pokrijemo in cvremo 4 minute. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230217 171445

10

Obrnemo in jih cvremo 4 minute nepokrite.

Namig:
Krofe lahko cvremo v fritezi na 175 stopinj.

20230217 173346

11

Še tople napolnimo z marelično marmelado, ki ji dodamo rum. Po želji jih lahko okrasimo s stopljeno čokolado in posujemo s čokoladnimi okraski ali posujemo s sladkorjem v prahu.

20230217 182322

Sestavine

za ca. 12 - 15 krofov
 200 g gladke moke T500
 250 g ostre moke T400
 200 ml toplega mleka
 50 g sladkorja
 60 ml sončničnega olja
 50 g svežega kvasa
 30 g temnega kakava
 5 g soli
 4 rumenjaki
 1 jedilna žlica ruma
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina
Maščoba in posip
 1 l sončničnega olja ali druge maščobe
 vanilijev sladkor v prahu za posip
Nadev
 150 ml marelične marmelade
 1 jedilna žlica ruma

Postopek

1

Moko presejemo v posodo. Dodamo sol in premešamo. V sredino jamice zdrobimo kvas in vanjo prilijemo toplo mleko. Pustimo vzjahati 15 minut.

1.moka mleko kvas

2

Posebej zmiksamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Dodamo olje, rum, lupino in kakav. Ponovno zmešamo.

20230217 134022

3

Dolijemo k vzhajani moki s kvasom. Z robotom gnetemo 15 minut.

20230217 140601

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo in pustimo pokrito vzhajati 15 minut.

20230217 142023

5

Testo razdelimo da dve polovici.

20230217 143539

6

Odrežemo del testa teže 70 do 80 g, odvisno kako velike krofe želimo imeti.

20230217 143545

7

Prt posujemo z moko. Izdelujemo kroglice in jih polagamo na pomokan prt. Pokrijemo in pustimo vzhajati
1 uro.

20230217 144646

8

Olje segrejemo do 160 stopinj. Segreto je, ko se okrog kuhalnice naredijo mehurčki.

20230217 171356

9

Vzhajane krofe postopoma dajemo v olje. Zgornjo stan obrnemo v olje. Pokrijemo in cvremo 4 minute. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230217 171445

10

Obrnemo in jih cvremo 4 minute nepokrite.

Namig:
Krofe lahko cvremo v fritezi na 175 stopinj.

20230217 173346

11

Še tople napolnimo z marelično marmelado, ki ji dodamo rum. Po želji jih lahko okrasimo s stopljeno čokolado in posujemo s čokoladnimi okraski ali posujemo s sladkorjem v prahu.

20230217 182322

Krofi s kakavom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO