Krofi s kakavom

Deli objavo:

20230217 173346
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave50 minSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

ca 15 krofov
 500 g namenske moke za krofe
 300 ml toplega mleka
 30 g stopljenega masla
 40 g sladkorja
 7 g soli
 3 rumenjaki
 2 jedilni žlici ruma
 2 jedilni žlici temnega kakava
 1 kocka svežega kvasa
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina
Nadev in posip
 150 ml marelične marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 vanilijev sladkor v prahu za posip
Ostalo
 1 l sončničnega olja ali čiste masti

Postopek

1

Moko presejemo v posodo. Dodamo sol in premešamo. V sredino jamice zdrobimo kvas in vanjo prilijemo toplo mleko. Pustimo vzjahati 15 minut.

1.moka mleko kvas

2

Posebej zmiksamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Dodamo maslo, rum, lupino in kakav. Ponovno zmešamo.

20230217 134022

3

Dolijemo k vzhajani moki s kvasom. Z robotom gnetemo 15 minut.

20230217 140601

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo in pustimo pokrito vzhajati 15 minut.

20230217 142023

5

Testo razdelimo da dve polovici.

20230217 143539

6

Odrežemo del testa teže 70 do 80 g, odvisno kako velike krofe želimo imeti.

20230217 143545

7

Prt posujemo z moko. Izdelujemo kroglice in jih polagamo na pomokan prt. Pokrijemo in pustimo vzhajati
1 uro.

20230217 144646

8

Olje segrejemo do 160 stopinj. Segreto je, ko se okrog kuhalnice naredijo mehurčki.

20230217 171356

9

Vzhajani krofi.

20230217 171040

10

Vzhajane krofe postopoma dajemo v olje. Zgornjo stan obrnemo v olje. Pokrijemo in cvremo 4 minute. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230217 171445

11

Obrnemo in jih cvremo 4 minute nepokrite. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230217 173346

12

Še tople napolnimo z marelično marmelado, ki ji dodamo rum. Po želji jih lahko okrasimo s stopljeno čokolado in posujemo s čokoladnimi okraski.

20230217 182322

Sestavine

ca 15 krofov
 500 g namenske moke za krofe
 300 ml toplega mleka
 30 g stopljenega masla
 40 g sladkorja
 7 g soli
 3 rumenjaki
 2 jedilni žlici ruma
 2 jedilni žlici temnega kakava
 1 kocka svežega kvasa
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina
Nadev in posip
 150 ml marelične marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 vanilijev sladkor v prahu za posip
Ostalo
 1 l sončničnega olja ali čiste masti

Postopek

1

Moko presejemo v posodo. Dodamo sol in premešamo. V sredino jamice zdrobimo kvas in vanjo prilijemo toplo mleko. Pustimo vzjahati 15 minut.

1.moka mleko kvas

2

Posebej zmiksamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Dodamo maslo, rum, lupino in kakav. Ponovno zmešamo.

20230217 134022

3

Dolijemo k vzhajani moki s kvasom. Z robotom gnetemo 15 minut.

20230217 140601

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo in pustimo pokrito vzhajati 15 minut.

20230217 142023

5

Testo razdelimo da dve polovici.

20230217 143539

6

Odrežemo del testa teže 70 do 80 g, odvisno kako velike krofe želimo imeti.

20230217 143545

7

Prt posujemo z moko. Izdelujemo kroglice in jih polagamo na pomokan prt. Pokrijemo in pustimo vzhajati
1 uro.

20230217 144646

8

Olje segrejemo do 160 stopinj. Segreto je, ko se okrog kuhalnice naredijo mehurčki.

20230217 171356

9

Vzhajani krofi.

20230217 171040

10

Vzhajane krofe postopoma dajemo v olje. Zgornjo stan obrnemo v olje. Pokrijemo in cvremo 4 minute. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230217 171445

11

Obrnemo in jih cvremo 4 minute nepokrite. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230217 173346

12

Še tople napolnimo z marelično marmelado, ki ji dodamo rum. Po želji jih lahko okrasimo s stopljeno čokolado in posujemo s čokoladnimi okraski.

20230217 182322

Krofi s kakavom

Deli objavo:
error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup