Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol, premešamo in dodamo naribano limonino lupino. Na sredino moke naredimo jamico. Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo kvas in mešamo tako dolgo, da se kvas stopi. Dolijemo v jamico in pustimo, da kvas vzhaja ca. 15 minut.
Maslu sobne temperature dodamo sladkor in vanilijev sladkor in zmešamo gladko zmes ter ga dolijemo k moki z vzhajanim kvasom, premešamo in zgnetemo v testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Pustimo vzhajat cca. 40 minut. Testo razdelimo na dva dela.
Mleko segrejemo, mu dodamo sladkor in vanilijev sladkor in prelijemo k mletemu maku. Nastrgamo limonino lupino, dodamo po potrebi stopljeno maslo ter zmešamo v gladek nadev. Vsak del testa posebej razvaljamo v krog in premažemo z nadevom.
Testo z namazanim nadevom zavijemo, polagamo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirijem, prepikamo z iglo ali vilicami ter premažemo s stopljenim maslom in pustimo vzhajati 30 minut.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol, premešamo in dodamo naribano limonino lupino. Na sredino moke naredimo jamico. Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo kvas in mešamo tako dolgo, da se kvas stopi. Dolijemo v jamico in pustimo, da kvas vzhaja ca. 15 minut.
Maslu sobne temperature dodamo sladkor in vanilijev sladkor in zmešamo gladko zmes ter ga dolijemo k moki z vzhajanim kvasom, premešamo in zgnetemo v testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Pustimo vzhajat cca. 40 minut. Testo razdelimo na dva dela.
Mleko segrejemo, mu dodamo sladkor in vanilijev sladkor in prelijemo k mletemu maku. Nastrgamo limonino lupino, dodamo po potrebi stopljeno maslo ter zmešamo v gladek nadev. Vsak del testa posebej razvaljamo v krog in premažemo z nadevom.
Testo z namazanim nadevom zavijemo, polagamo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirijem, prepikamo z iglo ali vilicami ter premažemo s stopljenim maslom in pustimo vzhajati 30 minut.