Kvašeni flancati


Kvaseni flancati
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

 1 kg gladke moke T500 ali namenske moke za krofe
 480 ml toplega mleka
 60 g stopljenega masla
 90 g sladkorja
 6 rumenjakov
 1 kocka svežega kvasa
 1 zavitek suhega kvasa
 3 jedilne žlice ruma
 3 vanilijeve sladkorje
 1 ščep soli
 1 bio limona - samo lupina
Ostalo
 1 l sončničnega olja za cvrtje
 sladkor za posip

Postopek

1

V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 1 dcl mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor in rumenjak, penasto zmešan z dodanim maslom in rumom. Dodamo še ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo cca. 40 minut, da testo vzhaja.

2

Na pomokani površini testo razvaljamo in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike  ter jih pustimo ponovno vzhajat cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.

3

V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do temprature tako, da ko pomočimo ročaj kuhalnice v olje se okrog ročaja delajo mehurčki. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo v odkriti.

4

Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g). Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot.

Sestavine

 1 kg gladke moke T500 ali namenske moke za krofe
 480 ml toplega mleka
 60 g stopljenega masla
 90 g sladkorja
 6 rumenjakov
 1 kocka svežega kvasa
 1 zavitek suhega kvasa
 3 jedilne žlice ruma
 3 vanilijeve sladkorje
 1 ščep soli
 1 bio limona - samo lupina
Ostalo
 1 l sončničnega olja za cvrtje
 sladkor za posip

Postopek

1

V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 1 dcl mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor in rumenjak, penasto zmešan z dodanim maslom in rumom. Dodamo še ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo cca. 40 minut, da testo vzhaja.

2

Na pomokani površini testo razvaljamo in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike  ter jih pustimo ponovno vzhajat cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.

3

V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do temprature tako, da ko pomočimo ročaj kuhalnice v olje se okrog ročaja delajo mehurčki. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo v odkriti.

4

Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g). Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot.

Kvašeni flancati