
Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 1 dcl mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor in rumenjak, penasto zmešan z dodanim maslom in rumom. Dodamo še ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo cca. 40 minut, da testo vzhaja.
Na pomokani površini testo razvaljamo in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike ter jih pustimo ponovno vzhajat cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.
V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do temprature tako, da ko pomočimo ročaj kuhalnice v olje se okrog ročaja delajo mehurčki. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo v odkriti.
Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g). Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot.
Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 1 dcl mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor in rumenjak, penasto zmešan z dodanim maslom in rumom. Dodamo še ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo cca. 40 minut, da testo vzhaja.
Na pomokani površini testo razvaljamo in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike ter jih pustimo ponovno vzhajat cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.
V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do temprature tako, da ko pomočimo ročaj kuhalnice v olje se okrog ročaja delajo mehurčki. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo v odkriti.
Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g). Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot.