Kvašeni flancati

Deli objavo:

Kvaseni flancati
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

 1 kg gladke moke T500 ali namenske moke za krofe
 480 ml toplega mleka
 60 g stopljenega masla
 90 g sladkorja
 6 rumenjakov
 1 kocka svežega kvasa
 1 zavitek suhega kvasa
 3 jedilne žlice ruma
 3 vanilijeve sladkorje
 1 ščep soli
 1 bio limona - samo lupina
Ostalo
 1 l sončničnega olja za cvrtje
 sladkor za posip

Postopek

1

V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 1 dcl mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor in rumenjak, penasto zmešan z dodanim maslom in rumom. Dodamo še ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo cca. 40 minut, da testo vzhaja.

2

Na pomokani površini testo razvaljamo in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike  ter jih pustimo ponovno vzhajat cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.

3

V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do temprature tako, da ko pomočimo ročaj kuhalnice v olje se okrog ročaja delajo mehurčki. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo v odkriti.

4

Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g). Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot.


Sestavine

 1 kg gladke moke T500 ali namenske moke za krofe
 480 ml toplega mleka
 60 g stopljenega masla
 90 g sladkorja
 6 rumenjakov
 1 kocka svežega kvasa
 1 zavitek suhega kvasa
 3 jedilne žlice ruma
 3 vanilijeve sladkorje
 1 ščep soli
 1 bio limona - samo lupina
Ostalo
 1 l sončničnega olja za cvrtje
 sladkor za posip

Postopek

1

V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 1 dcl mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor in rumenjak, penasto zmešan z dodanim maslom in rumom. Dodamo še ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo cca. 40 minut, da testo vzhaja.

2

Na pomokani površini testo razvaljamo in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike  ter jih pustimo ponovno vzhajat cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.

3

V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do temprature tako, da ko pomočimo ročaj kuhalnice v olje se okrog ročaja delajo mehurčki. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo v odkriti.

4

Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g). Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot.

Kvašeni flancati
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!


Deli objavo: