Sestavine
Postopek
Očiščen fižol in korenje narežemo, dodamo domačo začimbno mešanico, česen, sesekljan peteršilj in primešamo. Ocvrto čebulo premešamo z maščobo ter pražimo na maščobi ca. 10 minut.
Dolijemo vodo ali domačo zelenjavno jušno osnovo in dodamo začimbe po svojem okusu. Dodamo na kocke narezano meso. Pustimo, da zavre in kuhamo 20 minut.
Dodamo nariban krompir in domačo paradižnikovo mezgo. Pustimo, da počasi vre. Vmes dodamo po potrebi še začimbe (sol, poper ...) in nato še posušene gobe.
Mineštra naj vre z dodanimi gobicami še 15 minut.
Kuhano jesensko mineštro postrežemo s kosom domačega kruha s semeni.
Sestavine
Postopek
Očiščen fižol in korenje narežemo, dodamo domačo začimbno mešanico, česen, sesekljan peteršilj in primešamo. Ocvrto čebulo premešamo z maščobo ter pražimo na maščobi ca. 10 minut.
Dolijemo vodo ali domačo zelenjavno jušno osnovo in dodamo začimbe po svojem okusu. Dodamo na kocke narezano meso. Pustimo, da zavre in kuhamo 20 minut.
Dodamo nariban krompir in domačo paradižnikovo mezgo. Pustimo, da počasi vre. Vmes dodamo po potrebi še začimbe (sol, poper ...) in nato še posušene gobe.
Mineštra naj vre z dodanimi gobicami še 15 minut.
Kuhano jesensko mineštro postrežemo s kosom domačega kruha s semeni.