Sestavine
Postopek
Papriko, čebulo in paradižnik narežemo na rezine in dodamo sesekljan peteršilj.
Rižu prilijemo vodo, dodamo domačo začimbno mešanico in dve veliki žlici narezane zelenjave. Pokrito dušimo ca. 20 minut.
Namig: lahko uporabimo tudi pripravljeno domačo omako - džuveč.
Ostalo zelenjavo porazdelimo v pekač, pokapljamo z oljem in nanjo naložimo meso, ki smo ga predhodno povaljali v začimbno mešanico za piščanca.
Zalijemo z vodo in pečemo ogreti pečici na 200 stopinjah 40 minut. Vmes pečenje kontroliramo. Če se omaka izsuši, dolijemo vodo ali vino.
Proti koncu pečenja vso zelenjavo pretlačimo z vilicami. Postrežemo s svežo solato.
Sestavine
Postopek
Papriko, čebulo in paradižnik narežemo na rezine in dodamo sesekljan peteršilj.
Rižu prilijemo vodo, dodamo domačo začimbno mešanico in dve veliki žlici narezane zelenjave. Pokrito dušimo ca. 20 minut.
Namig: lahko uporabimo tudi pripravljeno domačo omako - džuveč.
Ostalo zelenjavo porazdelimo v pekač, pokapljamo z oljem in nanjo naložimo meso, ki smo ga predhodno povaljali v začimbno mešanico za piščanca.
Zalijemo z vodo in pečemo ogreti pečici na 200 stopinjah 40 minut. Vmes pečenje kontroliramo. Če se omaka izsuši, dolijemo vodo ali vino.
Proti koncu pečenja vso zelenjavo pretlačimo z vilicami. Postrežemo s svežo solato.