
Sestavine
za 2 osebi
700 ml jušne osnove ali vodehttps://stefkinedobrote.si/recepti/zelenjavna-jusna-osnova/
400 g na kocke narezanega govejega mesa
1 srednje debela glava svežega zelja
4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
3 srednje debele krompirje
1 jedilna žlica ostre moke
½ čajna žlička rdeče sladke paprike
3 lovorjeve liste
poper po okusu
sol po okusu
Postopek
1
Zelje narežemo na tanke rezine.

2
V lonec z narezanim zeljem nalijemo jušno osnovo.

3
Dodamo pasterizirano korenje (ali naribano sveže korenje), domačo začimbno mešanico, lovor, sol in poper. Posujemo rdečo sladko papriko in premešamo.
Namig:
Če smo ljubitelji pekočih jedi lahko dodamo ostro rdečo papriko ali čili.

4
Kuhamo 5 minut in dodamo na kocke narezan krompir. Primešamo še ocvrto čebulo in na kocke narezano meso.

5
Kuhamo pokrito 25 minut. Dodamo še nam ljube začimbe.

6
Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut, da se sestavine med seboj povežejo

7
Postrežemo s svežim domačim kruhom ali pire krompirjem.

KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 2 osebi
700 ml jušne osnove ali vodehttps://stefkinedobrote.si/recepti/zelenjavna-jusna-osnova/
400 g na kocke narezanega govejega mesa
1 srednje debela glava svežega zelja
4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
3 srednje debele krompirje
1 jedilna žlica ostre moke
½ čajna žlička rdeče sladke paprike
3 lovorjeve liste
poper po okusu
sol po okusu








