
Sestavine
Postopek
Testo ponovno pregnetemo in damo v pekač (mere pekača v receptu cca. 30 x 12 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem ali posuli z moko. Naredimo zarezo ali več po sredini ali širini. Ponovno vzhajanje 30 minut.
Tik pred peko testo namažemo z rumenjakom in ga posujemo z mešanimi semeni. Pečemo ga v ogreti pečici na 230 stopinj prvih 15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 210 stopinj (ventilatorska pečica 200 stopinj, plinska na stopnji 2). Skupni čas pečenja kruha je cca. 1 ura. Peka je odvisna od tipa pečice.
Namig: na dno pekača postavite posodo z vodo. Tako bo skorjica bolj hrustljava.
Sestavine
Postopek
Testo ponovno pregnetemo in damo v pekač (mere pekača v receptu cca. 30 x 12 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem ali posuli z moko. Naredimo zarezo ali več po sredini ali širini. Ponovno vzhajanje 30 minut.
Tik pred peko testo namažemo z rumenjakom in ga posujemo z mešanimi semeni. Pečemo ga v ogreti pečici na 230 stopinj prvih 15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 210 stopinj (ventilatorska pečica 200 stopinj, plinska na stopnji 2). Skupni čas pečenja kruha je cca. 1 ura. Peka je odvisna od tipa pečice.
Namig: na dno pekača postavite posodo z vodo. Tako bo skorjica bolj hrustljava.