Mešani kruh s semeni

Deli objavo:
  • 51
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    51
    Delitev

kruh z bučnimi semeni

Količina1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas3 h

Sestavine

Testo
 200 g gladke moke T500
 150 g pšenična polnozrnata moka
 150 g pirina moka
 100 g bučnih semen
 400 ml tople vode ali radenske
 30 g svežega kvasa
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 čajna žlička soli
Premaz in posip
 1 jedilna žlica mešanih semen
 1 rumenjak za premaz

Postopek

1

Vse moke z dodano soljo premešamo. Naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in ga prelijemo  z 1 dcl mlačne vode in premešamo. Pustimo vzhajat 10 minut. Dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajat cca. 45 minut.

2

Testo ponovno pregnetemo in damo v pekač (mere pekača v receptu cca. 30 x 12 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem ali posuli z moko. Naredimo zarezo ali več po sredini ali širini. Ponovno vzhajanje 30 minut.

3

Tik pred peko testo namažemo z rumenjakom in ga posujemo z mešanimi semeni. Pečemo ga v ogreti pečici na 230 stopinj prvih 15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 210 stopinj (ventilatorska pečica 200 stopinj, plinska na stopnji 2). Skupni čas pečenja kruha je cca. 1 ura. Peka je odvisna od tipa pečice.

Namig: na dno pekača postavite posodo z vodo. Tako bo skorjica bolj hrustljava.  

Kategorija


Sestavine

Testo
 200 g gladke moke T500
 150 g pšenična polnozrnata moka
 150 g pirina moka
 100 g bučnih semen
 400 ml tople vode ali radenske
 30 g svežega kvasa
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 čajna žlička soli
Premaz in posip
 1 jedilna žlica mešanih semen
 1 rumenjak za premaz

Postopek

1

Vse moke z dodano soljo premešamo. Naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in ga prelijemo  z 1 dcl mlačne vode in premešamo. Pustimo vzhajat 10 minut. Dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajat cca. 45 minut.

2

Testo ponovno pregnetemo in damo v pekač (mere pekača v receptu cca. 30 x 12 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem ali posuli z moko. Naredimo zarezo ali več po sredini ali širini. Ponovno vzhajanje 30 minut.

3

Tik pred peko testo namažemo z rumenjakom in ga posujemo z mešanimi semeni. Pečemo ga v ogreti pečici na 230 stopinj prvih 15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 210 stopinj (ventilatorska pečica 200 stopinj, plinska na stopnji 2). Skupni čas pečenja kruha je cca. 1 ura. Peka je odvisna od tipa pečice.

Namig: na dno pekača postavite posodo z vodo. Tako bo skorjica bolj hrustljava.  

Mešani kruh s semeni


Deli objavo:
  • 51
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    51
    Delitev