Sestavine
Postopek
Pripravimo jušno osnovo za zalivanje - k prekuhani vodi zmešamo 1 veliko žlico začimbne mešanice.
Meso operemo in z nožem nakažemo rezine. Začinimo s poprom, soljo, in mleto kumino in na drobno sesekljanim česnom. Pekač namastimo z olivnim ali sončničnim oljem (ali z domačo svinjsko mastjo, če ste ljubitelji te maščobe). Dodamo praženo čebulo in suhe gobice. V zareze dodamo klinčke in lovorjev list. Zalijemo z pripravljeno jušno osnovo.
Pečemo v pečici na 220 stopinj približno 40 minut. Vmes meso obračamo in zalivamo z jušno osnovo, da se pečenka peče v omaki. Po 40 minutah meso odstranimo, razrežemo na rezine povaljamo v omaki
Dodamo kuhane krompirjeve svaljke , jih narahlo premešamo z omako, in pustimo pokrito v pečici 10 minut, da se okusi med seboj povežejo. Postrežemo s skledo hrustljave domače solate.
Sestavine
Postopek
Pripravimo jušno osnovo za zalivanje - k prekuhani vodi zmešamo 1 veliko žlico začimbne mešanice.
Meso operemo in z nožem nakažemo rezine. Začinimo s poprom, soljo, in mleto kumino in na drobno sesekljanim česnom. Pekač namastimo z olivnim ali sončničnim oljem (ali z domačo svinjsko mastjo, če ste ljubitelji te maščobe). Dodamo praženo čebulo in suhe gobice. V zareze dodamo klinčke in lovorjev list. Zalijemo z pripravljeno jušno osnovo.
Pečemo v pečici na 220 stopinj približno 40 minut. Vmes meso obračamo in zalivamo z jušno osnovo, da se pečenka peče v omaki. Po 40 minutah meso odstranimo, razrežemo na rezine povaljamo v omaki
Dodamo kuhane krompirjeve svaljke , jih narahlo premešamo z omako, in pustimo pokrito v pečici 10 minut, da se okusi med seboj povežejo. Postrežemo s skledo hrustljave domače solate.
VAŠ NARASTEK IN SVINJSKA RIBICA STA MI ZELOOO VŠEČ !!
VAŠ RIŽEV NARASTEK, SEVEDA!!