Smejoči piškoti brez glutena

Deli objavo:
  • 152
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    152
    Delitev

Smejoci piskoti brez glutena
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupen čas2 h

Sestavine

 610 g univerzalne moke brez glutena
 250 g sladkorja
 240 g zmehčanega masla
 2 jajci
 1 limona - samo lupina
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 1 čajna žlička sode bikarbone
Ostalo
 300 ml ringlojeve marmeladehttps://stefkinedobrote.si/recepti/ringlojeva-marmelada/
 ½ čajna žlička ruma
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mlete lešnike.

1 jajca sladkor

2

Grobo zmešamo z mešalnikom.

2 maslo

3

Na delovni površini zgnetemo v gladkor testo. Testo razdelimo na dva dela. Testo pustimo počivati le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.

3 zgnetemo

4

Delovno površino posujemo z moko in prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo zmodelom. Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se potem lažje loči testo iz modela.

4 razvaljamo izrezujemo

5

Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem.

5 odlagamo pekac

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote pustimo, da se popolnoma ohladijo na pekaču. So zelo krhki in se lahko polomijo.

6 specemo

7

Pripravljene piškote pripravimo za sestavljenje.

7 ohladimo

8

Namažemo z marmelado iz črnega ribeza https://stefkinedobrote.si/recepti/ringlojeva-marmelada/, ki smo ji primešali malo ruma.

8 sestavimo

Kategorija

Sestavine

 610 g univerzalne moke brez glutena
 250 g sladkorja
 240 g zmehčanega masla
 2 jajci
 1 limona - samo lupina
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 1 čajna žlička sode bikarbone
Ostalo
 300 ml ringlojeve marmeladehttps://stefkinedobrote.si/recepti/ringlojeva-marmelada/
 ½ čajna žlička ruma
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mlete lešnike.

1 jajca sladkor

2

Grobo zmešamo z mešalnikom.

2 maslo

3

Na delovni površini zgnetemo v gladkor testo. Testo razdelimo na dva dela. Testo pustimo počivati le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.

3 zgnetemo

4

Delovno površino posujemo z moko in prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo zmodelom. Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se potem lažje loči testo iz modela.

4 razvaljamo izrezujemo

5

Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem.

5 odlagamo pekac

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote pustimo, da se popolnoma ohladijo na pekaču. So zelo krhki in se lahko polomijo.

6 specemo

7

Pripravljene piškote pripravimo za sestavljenje.

7 ohladimo

8

Namažemo z marmelado iz črnega ribeza https://stefkinedobrote.si/recepti/ringlojeva-marmelada/, ki smo ji primešali malo ruma.

8 sestavimo

Smejoči piškoti brez glutena

Deli objavo:
  • 152
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    152
    Delitev