Smejoči piškoti brez glutena


Smejoci piskoti brez glutena
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

 600 g univerzalne moke brez glutena
 250 g sladkorja
 240 g zmehčanega masla
 2 jajci
 1 limona - samo lupina
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 1 čajna žlička sode bikarbone
Nadev in posip
 ½ čajna žlička ruma
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mlete lešnike.

1 jajca sladkor

2

Grobo zmešamo z mešalnikom.

2 maslo

3

Na delovni površini zgnetemo v gladkor testo. Testo razdelimo na dva dela. Testo pustimo počivati le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.

3 zgnetemo

4

Delovno površino posujemo z moko in prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modeli za smejoče piškote .

Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se potem lažje loči testo iz modela.

20220621 091351

5

Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko .

20220621 091833

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote pustimo, da se popolnoma ohladijo na pekaču. So zelo krhki in se lahko polomijo.

20220621 092525

7

Pripravljene piškote pripravimo za sestavljenje.

20220621 093420

8

Spodnji del piškota namažemo z marmelado iz črnega ribeza ali drugo poljubno marmelado, ki ji primešamo malo ruma ter jih sestavimo in postrežemo.

20220622 121355

Sestavine

 600 g univerzalne moke brez glutena
 250 g sladkorja
 240 g zmehčanega masla
 2 jajci
 1 limona - samo lupina
 2 jedilni žlici mletih lešnikov
 1 čajna žlička sode bikarbone
Nadev in posip
 ½ čajna žlička ruma
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki

Postopek

1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mlete lešnike.

1 jajca sladkor

2

Grobo zmešamo z mešalnikom.

2 maslo

3

Na delovni površini zgnetemo v gladkor testo. Testo razdelimo na dva dela. Testo pustimo počivati le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.

3 zgnetemo

4

Delovno površino posujemo z moko in prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modeli za smejoče piškote .

Pri vsakem izrezu pomočimo model v moko, da se potem lažje loči testo iz modela.

20220621 091351

5

Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko .

20220621 091833

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote pustimo, da se popolnoma ohladijo na pekaču. So zelo krhki in se lahko polomijo.

20220621 092525

7

Pripravljene piškote pripravimo za sestavljenje.

20220621 093420

8

Spodnji del piškota namažemo z marmelado iz črnega ribeza ali drugo poljubno marmelado, ki ji primešamo malo ruma ter jih sestavimo in postrežemo.

20220622 121355

Smejoči piškoti brez glutena