Rožice z bučnimi semeni

Deli objavo:
  • 447
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    448
    Delitev

Rozice z bucnimi semeni

Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave45 minSkupen čas2 h

za ca. 130 malih piškotov
 600 g gladke moke T500
 400 g zmehčanega masla
 200 g mletih bučnih semen (brez lupine)
 180 g kristalnega sladkorja
 2 jajci
 2 jedilni žlici akacijevega medu
 2 jedilni žlici bučnega olja
 2 čajni žlički kakava
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 čajna žlička cimeta
 1 vanilijev sladkor
Ostalo
 ostra moka T400 za posip delovne površine
 sladkor v prahu za posip

1

Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo.

1 jajca sladkor

2

Dodamo zmehčano maslo in zmešamo v gladko zmes.

2 maslo

3

Dodamo mleta mleta bučna semena in bučno olje.

2 bucna semena bucno olje

4

Premešamo in dodamo cimet in akacijev med.

3 med cimet

5

Ponovno premešamo z mešalnikom in dodamo kakav.

4 zmesamo kakav

6

Dodamo moko s sodo bikarbono in z mešalnikom grobo zmešamo.

5 zmesamo 1

7

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

9 razdelimo pocivat

8

Delovno površino posujemo z ostro moko in del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z večjim modelom rožic in vsako drugo rožico še izrežemo na sredini, da nastane odprtina.

10 razvaljamo izrezemo

9

Odlagamo na pekač.

11 odlagamo pekac

10

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

12 pecene ohladimo

11

Ohlajene piškote sestavimo tako, da na celi piškot dodamo polovico čajne žličke marmelade iz rdečega ribeza ali marmelade iz črnega ribeza in nanj prilepimo piškot z odprtino.

14 sestavimo posujemo sladkor

12

Namig: Da bodo do konca ostali piškoti enake velikosti in ne bodo spremenili oblike svetujem, da izrezanemu testu dodamo del novega testa in dobro pregnetemo in nato nadaljujemo z izdelavo piškotov.

13 izrezano testo novo

Kategorija

Sestavine

za ca. 130 malih piškotov
 600 g gladke moke T500
 400 g zmehčanega masla
 200 g mletih bučnih semen (brez lupine)
 180 g kristalnega sladkorja
 2 jajci
 2 jedilni žlici akacijevega medu
 2 jedilni žlici bučnega olja
 2 čajni žlički kakava
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 čajna žlička cimeta
 1 vanilijev sladkor
Ostalo
 ostra moka T400 za posip delovne površine
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo.

1 jajca sladkor

2

Dodamo zmehčano maslo in zmešamo v gladko zmes.

2 maslo

3

Dodamo mleta mleta bučna semena in bučno olje.

2 bucna semena bucno olje

4

Premešamo in dodamo cimet in akacijev med.

3 med cimet

5

Ponovno premešamo z mešalnikom in dodamo kakav.

4 zmesamo kakav

6

Dodamo moko s sodo bikarbono in z mešalnikom grobo zmešamo.

5 zmesamo 1

7

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

9 razdelimo pocivat

8

Delovno površino posujemo z ostro moko in del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z večjim modelom rožic in vsako drugo rožico še izrežemo na sredini, da nastane odprtina.

10 razvaljamo izrezemo

9

Odlagamo na pekač.

11 odlagamo pekac

10

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

12 pecene ohladimo

11

Ohlajene piškote sestavimo tako, da na celi piškot dodamo polovico čajne žličke marmelade iz rdečega ribeza ali marmelade iz črnega ribeza in nanj prilepimo piškot z odprtino.

14 sestavimo posujemo sladkor

12

Namig: Da bodo do konca ostali piškoti enake velikosti in ne bodo spremenili oblike svetujem, da izrezanemu testu dodamo del novega testa in dobro pregnetemo in nato nadaljujemo z izdelavo piškotov.

13 izrezano testo novo

Rožice z bučnimi semeni


Deli objavo:
  • 447
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    448
    Delitev