Piškoti z bučnimi semeni

Deli objavo:
  • 80
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    80
    Delitev

krhki piškoti z bučnimi semeni

Količina1 Porcija
Čas priprave30 minSkupen čas2 h

Sestavine

Piškoti
 660 g polnozrnate pirine moke
 400 g masla sobne temperature
 240 g fino mletih bučnih semen
 180 g kristalnega sladkorja
 2 jajci
 2 jedilni žlici bučnega olja
 2 jedilni žlici medu
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
 1 ščep soli
Zmes za namakanje
 150 g stopljene čokolade
 3 jedilne žlice masla
 cela bučna semena za okras

Postopek

1

Sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo bučno olje, med, maslo ter vse ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na polovico in damo na hladno za 30 minut.

2

Nato testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo s poljubnimi modeli za piškote. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Namig: Podlago, kjer valjamo testo, posujmo z ostro moko.

3

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 10 minut, odvisno od vaše pečice. Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom ter vanjo namakamo ohlajene piškote. Odlagamo na peki papir ali rešetko ter pustimo, da se čokolada strdi. Okrasimo po želji z celimi ali mletimi bučnimi semeni.

Sestavine

Piškoti
 660 g polnozrnate pirine moke
 400 g masla sobne temperature
 240 g fino mletih bučnih semen
 180 g kristalnega sladkorja
 2 jajci
 2 jedilni žlici bučnega olja
 2 jedilni žlici medu
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
 1 ščep soli
Zmes za namakanje
 150 g stopljene čokolade
 3 jedilne žlice masla
 cela bučna semena za okras

Postopek

1

Sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo bučno olje, med, maslo ter vse ostale sestavine. Zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na polovico in damo na hladno za 30 minut.

2

Nato testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in izrežemo s poljubnimi modeli za piškote. Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Namig: Podlago, kjer valjamo testo, posujmo z ostro moko.

3

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 10 minut, odvisno od vaše pečice. Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom ter vanjo namakamo ohlajene piškote. Odlagamo na peki papir ali rešetko ter pustimo, da se čokolada strdi. Okrasimo po želji z celimi ali mletimi bučnimi semeni.

Piškoti z bučnimi semeni
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 80
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    80
    Delitev