
Sestavine
600 g gladke moke T500
400 g zmehčanega masla
150 g sladkorja v prahu
220 g grobo mletih bučnih semen
3 jedilne žlice bučnega olja
2 jajci enakih velikosti
1 jedilna žlica kakava - zravnana
1 jedilna žlica cimeta - zravnana
100 g fino mletih bučnih semen za povaljat
Ostalo
100 g sladkorja v prahu za povaljat
Postopek
1
Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo, mleta bučna semena in premešamo.

2
Dodamo med, bučno olje, cimet in temen kakav.

3
Premešamo in dodamo moko. Grobo z mešalnikom premešamo.

4
Na delovni površino zgnetemo v gladko testo.

5
Testo razrežemo na rezine.

6
Rezine oblikujemo v dolg svaljek in ga razrežemo na male kose.

7
Oblikujemo rogljičke in jih polagamo na pekač. Pazimo na razmik.

8
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

9
Pečene rogljičke ohladimo in jih povaljamo v sladkor v prahu.

10
Rogljički se odlično podajo k skodelici domačega zeliščnega čaja.

KategorijaPiškoti
Sestavine
600 g gladke moke T500
400 g zmehčanega masla
150 g sladkorja v prahu
220 g grobo mletih bučnih semen
3 jedilne žlice bučnega olja
2 jajci enakih velikosti
1 jedilna žlica kakava - zravnana
1 jedilna žlica cimeta - zravnana
100 g fino mletih bučnih semen za povaljat
Ostalo
100 g sladkorja v prahu za povaljat








