Kakavove rožice

Deli objavo:
  • 2.5K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2.5K
    Delitev

Kakavove rozice

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupen čas1 h 30 min

Sestavine

Svetlo testo
 260 g gladke moke T500
 160 g zmehčanega masla
 90 g sladkorja
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
Temno testo
 260 g gladke moke T500
 160 g zmehčanega masla
 90 g sladkorja
 2 jedilni žlici kakava
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
Ostalo
 ostro moko T400 za delovno površino

Postopek

Svetlo testo
1

Jajce, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in temeljito premešamo.

1 jajce sladkor maslo

2

Primešamo moko in z mešalnikom grobo premešamo.

2 dodamo moko

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo.

3 zgnetemo

Temno testo
4

Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo kakav.

4 jajce sladkor maslo kakav

5

Primešamo moko in z mešalnikom grobo premešamo.

5 moka premesamo

6

Zgnetemo v gladko testo.

6 zgnetemo

7

Testo razdelimo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

7 pocivat razdelimo

8

Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko in del testa razvaljamo na debelino 4 mm. Izrezujemo s poljubnim medelom. Enak postopek ponovimo z rumenim testom.

8 razvaljamo izrezemo

9

Z manjšim modelom izrežemo sredino in svetlo odprtino dopolnimo s temnim delom testa, temno odprtino s svetlim delom testa.

10 sestavljamo

10

Pripravljene rožice odlagamo na pekač. Ker je testo masleno pekača ni potrebno obložit s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

13 specemo ohladimo

Ostanek testa
11

Zaradi vmesnega mokanja delovne površine testo izgubi na kvaliteti. Iz temnega in rumenega testa oblikujemo dva dolga svaljka, združimo in razvaljamo na debelino 5 mm.

14 ostanki testa oblikujemo

12

Izrezujemo s poljubnimi modeli. Pečemo na enak način kot predhodne piškote.

15 razvaljamo izrezemo

Kategorija

Sestavine

Svetlo testo
 260 g gladke moke T500
 160 g zmehčanega masla
 90 g sladkorja
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
Temno testo
 260 g gladke moke T500
 160 g zmehčanega masla
 90 g sladkorja
 2 jedilni žlici kakava
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
Ostalo
 ostro moko T400 za delovno površino

Postopek

Svetlo testo
1

Jajce, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in temeljito premešamo.

1 jajce sladkor maslo

2

Primešamo moko in z mešalnikom grobo premešamo.

2 dodamo moko

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo.

3 zgnetemo

Temno testo
4

Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo in zmešamo v gladko zmes. Dodamo kakav.

4 jajce sladkor maslo kakav

5

Primešamo moko in z mešalnikom grobo premešamo.

5 moka premesamo

6

Zgnetemo v gladko testo.

6 zgnetemo

7

Testo razdelimo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

7 pocivat razdelimo

8

Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko in del testa razvaljamo na debelino 4 mm. Izrezujemo s poljubnim medelom. Enak postopek ponovimo z rumenim testom.

8 razvaljamo izrezemo

9

Z manjšim modelom izrežemo sredino in svetlo odprtino dopolnimo s temnim delom testa, temno odprtino s svetlim delom testa.

10 sestavljamo

10

Pripravljene rožice odlagamo na pekač. Ker je testo masleno pekača ni potrebno obložit s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

13 specemo ohladimo

Ostanek testa
11

Zaradi vmesnega mokanja delovne površine testo izgubi na kvaliteti. Iz temnega in rumenega testa oblikujemo dva dolga svaljka, združimo in razvaljamo na debelino 5 mm.

14 ostanki testa oblikujemo

12

Izrezujemo s poljubnimi modeli. Pečemo na enak način kot predhodne piškote.

15 razvaljamo izrezemo

Kakavove rožice

Deli objavo:
  • 2.5K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2.5K
    Delitev